back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έκκληση του Δημάρχου Λέρου για τις δομές υγείας και το κτίριο φιλοξενίας μεταναστών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈκκληση του Δημάρχου Λέρου για τις δομές υγείας και το κτίριο φιλοξενίας μεταναστών

Έκκληση προς όλους τους αρμοδίους προεξάρχοντος του Υπουργείου Υγείας, απευθύνει ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, προκειμένου να στελεχωθούν οι δομές υγείας του νησιού.

Ο ίδιος ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας τόσο για το νοσηλευτικό όσο και για το ιατρικό προσωπικό καθώς και για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, αφού όπως είπε: “‘Εξυπηρετεί την Λέρο, την Πάτμο, την Κάλυμνο, τους Λειψούς και άλλα νησιά”.

Ο κ. Κόλιας επισήμανε ότι το συγκοινωνιακό παραμένει ένα ‘αγκάθι’ για το νησί αν και θεωρείται ακόμη ικανοποποιητική.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ της δημοτικής Αρχής Λέρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την αξιοποίηση κτιρίου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες φιλοξενίας των μεταναστών που αποβιβάζονται συστηματικά στο νησί. ‘

Εμείς έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη στο ζήτημα.

Η απόφαση είχε παρθεί από τον προκάτοχό του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες φιλοξενίας των πολιτικών προσφύγων που αποβιβάζονται στο νησί.

Δεν έχουμε καμία αντίρρηση εξεύρεσης του χώρου, εφόσον εξασφαλιστεί κατ’ αρχήν η ασφαλής μεταφορά τους και κατά δεύτερον, το κτίριο να είναι μακριά από τον οικισμό όπου υπάρχουν σπίτια και παιδικός σταθμός.

Κατά τα άλλα, δεν έχουμε αντίρρηση να βρεθεί χώρος…’ τόνισε ο Δήμαρχος Λέρου.

aegeantoday.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ