back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έγκριση πρόσληψης πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής από τον Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈγκριση πρόσληψης πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής από τον Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδικών Σταθμών – Αθλητισμού Πολιτισμού (ΔΟΠΑΙΣΑΠ) με την υπ’ αριθμ. 55/ 2013 απόφαση Δ.Σ. ενέκρινε την πρόσληψη 3 (τριών) πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την υλοποίηση και την εύρυθμη λειτουργία των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους», περιόδου 2013-2014.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου 2013, ο Πρόεδρος εισηγήθηκε στο Σώμα στα πλαίσια των διαφόρων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης το θέμα με τίτλο «Έγκριση πρόσληψης πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ι.Δ.Ο.Χ. από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τα προγράμματα «Άθληση για Όλους», περιόδου 2013- 2014», θέτοντας στο Σώμα το υπ’ αριθ. πρωτ. 13722/28-5-2013 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Διεύθυνση «Άθληση για Όλους», το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με στόχο την αμεσότερη κάλυψη των αναγκών ΟΤΑ Α & Β βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ αυτών με προσωπικό που αφορά θέσεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) για την υλοποίηση των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.), τα οποία επιδρούν καταλυτικά στην βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών προωθήθηκε νομοθετική ρύθμιση (ν. 4151/29.04.2013-ΦΕΚ 103/Α/29.04.2013) για την απλούστευση των διαδικασιών προσλήψεων από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα το προσωπικό Ι.Δ.Ο.Χ. που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 4151/29.04.2013 στα πλαίσια των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους», εξαιρείται των διαδικασιών της υπ’ αριθ. 33/2006 ΠΥΣ (Α΄280). Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους προτείνει τις θέσεις των Π.Φ.Α. που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση των Π.Α.γ.Ο. και αναπτυξιακού Αθλητισμού, τις οποίες υλοποιούν οι φορείς –ΟΤΑ Α & Β βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ αυτών, σύμφωνα με το Οργανωτικό Πλαίσιο που αυτή εκδίδει.

Για την έγκριση της πρόσληψης του προσωπικού αυτού και την κατανομή των εγκεκριμένων θέσεων ανά φορέα, εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών, Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών. Έτσι όσον αφορά στην πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι φορείς-ΟΤΑ Α & Β βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ αυτών, πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματά τους στο Τμήμα Παρακολούθησης και Ελέγχου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, προκειμένου να πάρουν έγκριση».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος ανέφερε ότι μαζί με την αποστολή των αιτημάτων και λοιπών δικαιολογητικών που ζητούνται σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο θα πρέπει να συνοδεύεται και Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, με την οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη τέτοιου είδους προσωπικού.

Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι στην με αριθμό 16/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου, περί προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2013, το Συμβούλιο έχει εγκρίνει 2 θέσεις ΠΕ Γυμναστών για χρονικό διάστημα οχτώ μηνών για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων οι οποίες δεν επαρκούν για την υλοποίησή τους και σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 13722/28-5-2013 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Διεύθυνση «Άθληση για Όλους», μπορούμε να ζητήσουμε και άλλες θέσεις Γυμναστών για την εύρυθμη λειτουργία των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, προτείνοντας παράλληλα το αίτημα πρόσληψης 3ων Γυμναστών.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ