back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δραματική έκκληση Δημάρχου Λέρου για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔραματική έκκληση Δημάρχου Λέρου για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!


Δραματική έκκληση για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, στον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, με αφορμή το γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στους δρόμους!

Αναλυτικότερα, στην επιστολή αυτή, ο κ. Κόλιας αναφέρει τα ακόλουθα:

“Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στο παράνομο μεταναστευτικό κίνημα το οποίο περισυλλέγεται από τις Λιμενικές Αρχές και φιλοξενείται στο νησί μας. 

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι πλέον η παραμονή τους στο νησί μας κρίνεται όχι μόνο αδύνατη, αλλά κι επικίνδυνη. Έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα πώς τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και η Αστυνομία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι ανάγκες αστυνόμευσης αυξάνονται λόγω της τουριστικής κίνησης, δεν μπορεί το ελάχιστο προσωπικό των Σωμάτων να διατίθεται για τη φύλαξη των μεταναστών. Επίσης να σημειωθεί πως η Αστυνομία διαθέτει μόλις ένα κρατητήριο χωρητικότητας δέκα ατόμων, στο οποίο κυριολεκτικά στοιβάζονται 100 άτομα! Κάποιοι από αυτούς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στους δρόμους του νησιού μας, χωρίς καμία φύλαξη!

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο! Οι άνθρωποι αυτοί είναι πεινασμένοι, μπορεί να μην είναι κακοποιοί όμως δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας μη γνωρίζοντας ποιες μπορεί να είναι οι προθέσεις τους προκειμένου να επιβιώσουν! Επίσης, δεν είναι δυνατόν να κοιμούνται στο λιμάνι ή όπου βρουν, και να είναι αυτή πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες του νησιού μας!

Σεβόμενοι και την αξιοπρέπεια των μεταναστών αλλά και του νησιού μας το οποίο στηρίζεται στον τουρισμό για να μπορέσει να ανακάμψει, σας ενημερώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν γίνεται να πληρώνει το νησί μας την ανεπάρκεια και την αδυναμία του κράτους να ανταπεξέλθει στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης! Δε θα περιμένουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστα γεγονότα!

Σας ενημερώνουμε ότι αρνούμαστε να δεχτούμε εφεξής την προσέγγιση πλοίου που μεταφέρει παράνομους μετανάστες στο νησί μας, εφόσον κι εσείς δεν φροντίζετε για την εύρεση λύσης!

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ