back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης από το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης από το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στα πλαίσια του έργου «Σχεδιασμός και Υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης στο Νομό Δωδεκανήσου» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από ιδίους πόρους, πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν τα παρακάτω προγράμματα εκπαίδευσης σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Πάτμο και Σύμη:

1.Προγράμματα εκπαίδευσης με αντικείμενο κατάρτισης «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» με πιστοποίηση ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 1616/Β/17-8-07).

Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους που είναι άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενοι  με τον χειρισμό τροφίμων και πιο συγκεκριμένα το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.

Η κατάρτιση είναι δωρεάν και έχει διάρκεια 10 ώρες και θα υλοποιηθεί σε 2 ημέρες (2 πεντάωρα).

Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3438/2006 και να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό κατάρτισης του ΕΦΕΤ.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΦΕΤ : 30 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα πρέπει να το δώσουν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι καταρτιζόμενοι ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα είτε στο ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, Δημοτικό κτήριο Πάρκο Ροδινιού είτε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και αποδίδεται στον ΕΦΕΤ ως παράβολο συμμετοχής στην εξέταση.


2. Προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών επιχειρήσεων Γ” κατηγορίας (χαμηλής επικινδυνότητας)

Τα σεμινάρια αφορούν επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν  από έναν μέχρι 50 εργαζομένους  και ανήκουν στην Γ΄ κατηγορία  επικινδυνότητας.

Επισημαίνεται ότι όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να παρέχουν υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας βάσει του ΠΔ 17/96.

Τα αντικείμενα των επιχειρήσεων των οποίων εργοδότες μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια είναι:  α)γεωργία,  β) κτηνοτροφία, γ) εμπόριο, εστιατόρια, ξενοδοχεία, επικοινωνίες, μεταφορές, αποθηκεύσεις εκτός από τις μεταφορές και  αποθηκεύσεις υγρών και αέριων καυσίμων και αποθήκες με ψύξη που υπάγονται στη Β΄ κατηγορία, δ) τράπεζες και άλλα οικονομικά ιδρύματα, ασφάλειες, διεκπεραιώσεις υποθέσεων, ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων και άλλες υπηρεσίες εκτός από τις υπηρεσίες περισυλλογής,  μεταφοράς, επεξεργασίας  και  τελικής διάθεσης ακαθάρτων  και  ε) διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Τα προγράμματα είναι δωρεάν, θα έχουν διάρκεια 10 ώρες και θα υλοποιηθούν σε 2 ημέρες (2 πεντάωρα).

Απευθύνονται σε εργοδότες οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι  τις υποχρεώσεις  του τεχνικού ασφάλειας της επιχείρησής τους και μόνο αυτής, δικαίωμα που τους παρέχει το άρθρο 13 του ν. 1568/85 και το άρθρο 6 του ΠΔ 17/96 χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση πέραν της ειδικής επιμόρφωσης.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επιμόρφωσης με την προϋπόθεση της ανελλιπούς παρακολούθησής τους.

Παρακαλούνται  όσοι  ενδιαφέρονται  να  παρακολουθήσουν  τα ανωτέρω προγράμματα να συμπληρώσουν  και να  καταθέσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής:

Α) είτε ηλεκτρονικά στο site του έργου: www.katartisi-pnai.gr, και για διευκρινίσεις στο ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ τηλ. 2241070615

Β) είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του  Επιμελητηρίου  Δωδεκανήσου:

1)Στη Ρόδο, Γρ. Λαμπράκη 8, αρμόδια κ. Μ.Τσαμπικάκη , τηλ. 2241044288

2)Στην Κω, Μαρμαρωτό, αρμόδιος κ. Ηλ. Ραμπαούνης, τηλ. 2242030448

3)Στην Κάλυμνο, Νομικού Καλαβρού, αρμόδια κ. Δ. Σιδέρη, τηλ. 2243024795

4)Στη Λέρο, γραφείο Εμπορικού Συλλόγου Λέρου, αρμόδια Ε.Πεπόνη, 2247028221

5)Στην Κάρπαθο, γραφείο Ένωσης Ξενοδόχων Καρπάθου, αρμόδιος Γ. Κωστέτσος, τηλ.2245022483.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ