back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ: Υποβολή πρότασης για ένταξη μελετών, στο “Πράσινο Ταμείο”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ: Υποβολή πρότασης για ένταξη μελετών, στο "Πράσινο Ταμείο"

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, αποφασίστηκε η ένταξη και χρηματοδότηση εκπόνησης μελετών, μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου. Ειδικότερα πρότεινε ως μελέτες προς ένταξη, τις παρακάτω:

1.Οριστική Μελέτη Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Αντλιοστασίου στην περιοχή Ξηροκάμπου Ν. Λέρου. Σύντομη Περιγραφή : O οικισμός του Ξηροκάμπου που βρίσκεται στα νότια του Νησιού και για τον οποίο υπάρχουν ήδη η Προκαταρκτική και η Προμελέτη που περιλαμβάνει όλο το νησί. 

2.Οριστική Μελέτη Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Αντλιοστασίου στην περιοχή Δρυμώνα Ν. Λέρου. Σύντομη Περιγραφή : Ο οικισμός του Δρυμώνα βρίσκεται στα δυτικά και κεντρικά του νησιού και υπάρχoυν ήδη εγκεκριμένες η Προκαταρκτική αλλά και η Προμελέτη του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων για όλο τον Νησί συμπεριλαμβανομένου και της περιοχής του Δρυμώνα. Υπάρχουν ήδη εγκεκριμένες οι Οριστικές μελέτες των βορειοτέρων οικισμών Καμάρας και Γούρνας και έτσι λοιπόν η περιοχή αυτή – οριοθετημένος οικισμός του Δρυμώνα- θα ήταν σκόπιμο να μελετηθεί .

3.Οριστική Μελέτη Αποχέτευσης Όμβριων Υδάτων στην περιοχής της Αγ. Μαρίνας – Πλατάνου. Σύντομη Περιγραφή : Πολλά τα πλημμυρικά προβλήματα που δημιουργούνται στη εν λόγω περιοχή από βροχοπτώσεις λόγω του ελλιπούς δικτύου όμβριων που θέτει πολλές φορές σε κίνδυνο περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

4.Οριστική Μελέτη Αποχέτευσης Όμβριων Υδάτων στην περιοχής της Λεκάνης Απορροής της περιοχής Λακκίου. Σύντομη Περιγραφή: Πολλά τα πλημμυρικά προβλήματα που δημιουργούνται στη εν λόγω περιοχή από βροχοπτώσεις λόγω του ελλιπούς δικτύου όμβριων που θέτει πολλές φορές σε κίνδυνο περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

5.Μελέτη Αποκατάστασης Φράγματος Συκαμιάς Ν. Λέρου. Σύντομη Περιγραφή: To εν λόγω φράγμα κατασκευάστηκε επί Ιταλοκρατίας (1930) και λειτούργησε επιτυχώς μέχρι πριν 10 χρόνια περίπου. Λόγω φυσικών φθορών και καταστροφών το φράγμα έπαψε να λειτουργεί. Η αποκατάσταση του θα βοηθήσει ως ένα βαθμό στις ανάγκες ύδρευσης των Νότιων οικισμών της Λέρου.

6.Μελέτη Αναβάθμισης Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Λέρου.

7.Μελέτη Τηλεέλεγχου – Τηλεχειρισμού δικτύων Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ