back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ: Η Αντιπολίτευση καταψήφισε 3.716.493 ευρώ – Δεν ψήφισαν την επισκευή του λιμένα Λακκίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ: Η Αντιπολίτευση καταψήφισε 3.716.493 ευρώ - Δεν ψήφισαν την επισκευή του λιμένα Λακκίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ: Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ 3.716.493 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΛΑΚΚΙΟΥ

Δήλωση Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου:

«Σήμερα γράφτηκε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου διότι στη σημερινή συνεδρίαση, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τη χορήγηση επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου προς τον Δήμο μας, συνολικού ποσού 3.716.493,28 ευρώ, ενταγμένου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», για την εκτέλεση του έργου “Προμήθεια και Εγκατάσταση εξοπλισμού για τη βελτίωση διαχείρισης δικτύου ύδρευσης Δήμου Λέρου”.

Ολόκληρη η Λεριακή κοινωνία έχει μείνει άναυδη από την ισοπεδωτική και ανεξήγητη στάση της Αντιπολίτευσης, η οποία ψήφισε «παρών», παρά τη θετική εισήγηση του Δημάρχου, του νομικού συμβούλου του Δήμου μας κ. Παραπονιάρη, του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Ιγνατίδη, καθώς και του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Έλληνα, οι οποίοι παρά τις εμπεριστατωμένες εξηγήσεις που έδωσαν προς το σώμα, δηλαδή ότι ο Δήμος μας δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν ενταγμένο πρόγραμμα και τη χρηματοδότηση.

Το ίδιο έγινε και με το θέμα που αφορούσε την «αποκατάσταση υποσκαφών προβλήτα Ε/Γ-Ο/Γ σκαφών λιμένα Λακκίου Λέρου», το οποίο αφορά στην ασφάλεια των επιβατών και των πλοίων και πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν . Στο συγκεκριμένο θέμα, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης (κ.κ. Λουλουδιάς, Τραμπούλης, Μουντάκης, Καραμπάτης) ψήφισαν «παρών», γεγονός για το οποίο θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους συμπολίτες μας.

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης αδυνατεί να κατανοήσει τη σοβαρότητα των θεμάτων που καταψηφίζει, με οδυνηρά αποτελέσματα για το νησί μας.

Ας κατανοήσουν επιτέλους ότι οι δημοτικές εκλογές έχουν τελειώσει και ότι ο ρεβανσισμός δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιστρέφουμε περίπου 4.000.000 ευρώ, επειδή ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς ψηφίζουν.

Έστω και την ύστατη στιγμή ο Δήμαρχος κος Κόλιας, καλεί όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να ενημερωθούν από το νομικό σύμβουλο και από τις υπηρεσίες του Δήμου, ούτως ώστε να επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα, για να μην χαθεί η πολύτιμη χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», που δεν επιβαρύνει το Δήμο μας ούτε ένα ευρώ».

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ