back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δήμαρχος Λέρου: “Δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που μεταβούν ξανά στο νησί πρόσφυγες από άλλα νησιά”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔήμαρχος Λέρου: "Δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που μεταβούν ξανά στο νησί πρόσφυγες από άλλα νησιά"

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με σχετική επιστολή, λόγω της μεταφοράς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου 72 Προσφύγων – Μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στα Κύθηρα.

Στην καυστική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Λέρου καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ξανά τη μεταφορά στο νησί προσφύγων και μεταναστών που εντοπίζονται σε γεωγραφικό χώρο άλλον απ’ αυτόν που διοικητικά ανήκει στη Λέρο.

“Τα Κύθηρα δεν ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Λέρου και δεν αποτελούν νησί των Δωδεκανήσων” αναφέρει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι “σε καμία περίπτωση το νησί και οι κάτοικοι της Λέρου δεν πρόκειται να δεχτούν Πρόσφυγες – Μετανάστες που εντοπίζονται σε γεωγραφικό χώρο άλλον από αυτόν που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Λέρου”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

“Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 28-8-2021, το ΚΥΤ Λέρου υποδέχτηκε εβδομήντα δύο (72) Πρόσφυγες – Μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν σε περιοχή Νήσου Κυθήρων. 

Επειδή τα Κύθηρα δεν ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Λέρου, όπως επίσης δεν αποτελούν νησί των Δωδεκανήσων, δεν αντιλαμβανόμαστε σε καμία περίπτωση τους λόγους για τους οποίους εδόθη εντολή να μεταβούν οι ως άνω Πρόσφυγες – Μετανάστες στο ΚΥΤ Λέρου.

 Για τους παραπάνω λόγους σας εκφράζω την ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μου και σας τονίζω ότι σε καμία περίπτωση το νησί και οι κάτοικοι της Λέρου δεν πρόκειται να δεχτούν Πρόσφυγες – Μετανάστες που εντοπίζονται σε γεωγραφικό χώρο άλλον από αυτόν που διοικητικά μας ανήκει.  

Σε περίπτωση που μελλοντικά συμβεί κάτι τέτοιο, θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις μη επιτρέποντας τη μεταφορά Προσφύγων – Μεταναστών στη Λέρο”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ