back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσων με το ΚΚΕ, Γιώργου Τσουκαλά, για την επικίνδυνη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔήλωση του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσων με το ΚΚΕ, Γιώργου Τσουκαλά, για την επικίνδυνη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λέρου

Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή 3 ανθρώπων μεταξύ αυτών και μιας εγκύου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία.

Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής στην υγεία το γεγονός ότι ένα ολόκληρο νοσοκομείο στηρίζεται σε μία και μοναδική αναισθησιολόγο. Οι δημόσιες μονάδες Υγείας στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων σε προσωπικό.

Και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι ταγμένες στη λογική της εμπορευματοποίησης της υγείας, στην επικίνδυνη λογική του κόστους –οφέλους. Γι αυτό και στηρίζουν την λειτουργία των μονάδων υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια, μπάζουν τους ιδιώτες στα νοσοκομεία όπως κάνει ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιδιωτικοποιούν τομείς, όπως η σίτιση των ασθενών που επιχειρείται τώρα στη Λέρο.

Οι ολιγοήμερες μετακινήσεις γιατρών από άλλες μονάδες – που δημιουργούν κι άλλα κενά στις δομές προέλευσης – είναι πρακτική που εφάρμοσαν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να λύνουν κανένα πρόβλημα, αφού αυτό που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι των νησιών μας είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο λαός των νησιών μας έχει την πείρα να γυρίσει την πλάτη στις κάθε λογής υποσχέσεις των υποψηφίων των κομμάτων που ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση έχουν βάλει το χέρι τους στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε.

Ειδικά στη Λέρο, το «είμαστε καλά στον τομέα της υγείας» που προπαγανδίζουν σταθερά και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συγκρίνοντάς το με νησιά που δεν έχουν τίποτα, ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι τίποτε άλλο από το «πάμε κι όπου βγει»!

Μόνος δρόμος είναι οι κάτοικοι της Λέρου και των υπόλοιπων νησιών να δυναμώσουν τον αγώνα για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλο τον λαό, με δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας πλήρως στελεχωμένες με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Στις 21 Μάη να στείλουν μήνυμα διεκδίκησης ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που μάχεται σταθερά μέσα κι έξω από τη βουλή γι αυτό.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ