back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαβάστε τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Λέρου σχετικά με το Ξενοδοχείο “Λέρος” και το κλείσιμο της ΔΕΥΑΛ…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔιαβάστε τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Λέρου σχετικά με το Ξενοδοχείο "Λέρος" και το κλείσιμο της ΔΕΥΑΛ...

Η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρή, αφού ουσιαστικά απαντάει σε πολλές από τις μέχρι σήμερα κατηγορίες – καταγγελίες εις βάρος του.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη είχε ως βασικό άξονα δύο πολύ σοβαρά θέματα και πιο συγκεκριμένα: 1. Το πόρισμα που εκπονήθηκε για λογαριασμό του δήμου Λέρου από μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδ/νήσου και αφορά την 1η φάση των εργασιών αναπαλαίωσης του ξενοδοχείου «Λέρος». 2. Την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέρου (ΔΕΥΑΛ). Ο δήμαρχος Λέρου, πριν ξεκινήσει την συνέντευξη τύπου απευθύνθηκε (of the record) στους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, λέγοντας:

«Κύριοι, με λύπη μου σας πληροφορώ ότι το πόρισμα για το ξενοδοχείο Λέρος δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανέναν μας.  Να είστε όμως βέβαιοι ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους…»

Εν συνεχεία ξεκίνησε τη συνέντευξη ως εξής:

«Σας κάλεσα σήμερα στο γραφείο μου για να σας εκθέσω δυο σοβαρά θέματα που έλαβαν χώρα το τελευταίο 24ωρο. Πριν περίπου ένα χρόνο εγώ και οι συνεργάτες μου λάβαμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να αναλάβουμε τα ινία του Δήμου. Ορκιστήκαμε, δεσμευτήκαμε και τηρούμε κατά γράμμα την διαφάνεια, την τιμιότητα, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο του τόπου μας με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται αυτό. Ανάμεσα σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε βάσει της εντολής που λάβαμε από τον Λεριακό Λαό, ήταν και ο έλεγχος έργων τους  λογαριασμούς των οποίων καλείται να πληρώσει ο Λεριακός Λαός τα επόμενα χρόνια.

Αναφέρομαι στο έργο αναπαλαίωσης του ξενοδοχείου «Λέρος», για το οποίο αν και υπήρχαν χρήματα στο ταμείο του δήμου, εντούτοις η τότε δημοτική αρχή επέλεξε να λάβει δάνειο 900.000 ευρώ, να απαιτούνται επιπλέον 300.000 ευρώ από τους αναδόχους του έργου και να απομένουν να πληρωθούν άλλες 300.000 ευρώ τόκοι για το δάνειο αυτό. Σύνολο, ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Σε καμία περίπτωση εγώ και οι συνεργάτες μου δεν θα αφήσουμε να φύγει ένα ευρώ από τις τσέπες του Λεριακού Λαού, χωρίς έλεγχο.

Γι’ αυτό το λόγο, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. Λέρου στις αρχές της θητείας μας, αποφασίσαμε να καλέσουμε το ΤΕΕ (παράρτημα Δωδεκανήσου) για να γίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο έργο. Θέλω να σας ενημερώσω ότι σχετικά με την αναπαλαίωση του παραδοσιακού ξενοδοχείου «Λέρος», ενώ προβλεπόταν να αναπαλαιωθεί και να ξαναγίνει ξενοδοχείο δεν πάρθηκε η σχετική άδεια από τον ΕΟΤ. Αναμένουμε τις ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής μήπως και λάβουμε τη συγκεκριμένη άδεια. Όπως καταλαβαίνετε, θα έπρεπε πρώτα να πάρουμε αυτή την άδεια από τον ΕΟΤ και ύστερα να δαπανήσουμε το 1.500.000 ευρώ…

Εγώ θα σας πω ένα πράγμα, ότι μαζί με τους συνεργάτες μου ορκιστήκαμε για την πλήρη διαφάνεια. Μπορεί σε εργασίες που έκανα σαν ιδιώτης να μην πραγματοποιούσα κανένα έλεγχο. Όμως, στο τιμόνι του Δήμου και με την ισχυρή λαϊκή εντολή του Λεριακού Λαού, μέχρι το τέλος της θητείας μου δεν θα αφήσω ούτε ένα ευρώ να πάει αλλού…»

Κατόπιν ο Δήμαρχος Λέρου προχώρησε στην αναφορά του πορίσματος του ΤΕΕ Δωδ/νήσου, βάσει της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο έργο αναπαλαίωσης του ξενοδοχείου «Λέρος» τον Ιούλιο του 2011, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά την απόφαση που λάβαμε στο Δ.Σ. για τον έλεγχο του εν λόγω έργου, δέχθηκα και δέχομαι ακόμα φοβερές πιέσεις, δυστυχώς και από άτομα που ανήκουν στο Δήμο και από άτομα που ανήκουν στο συνδυασμό μου. Όμως σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα υποκύψω και δεν υποκύπτω σε καμία πίεση. Σε αυτή την έκθεση αυτοψίας του εκπροσώπου του ΤΕΕ, γίνεται καταρχάς άμεσα αντιληπτό, ότι υπάρχουν υπερβολικά μεγάλες και αναιτιολόγητες χρεώσεις εις βάρος του Δήμου για υλικά και εργασίες που ποτέ δεν έγιναν σε αυτό το έργο…

Η αρχική δαπάνη όπως αυτή προκύπτει από τη σύμβαση έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.023.347,79 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί για εργασίες που έγιναν 954.030 ευρώ. Εκκρεμεί ένας λογαριασμός 175.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, συν ένας αναθεωρημένος πίνακας τιμών 72.350 ευρώ που ήρθε πριν λίγο και μάλιστα λόγω του ότι προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής, το ενέκρινε και η οικονομική επιτροπή πριν λίγες μέρες παρά τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις που είχαμε.

Με μια προσεχτική ανάγνωση αυτής της έκθεσης, διαπιστώνει κανείς το μέγεθος της δαπάνης εις βάρος του Δήμου και πιο συγκεκριμένα: υπάρχουν 39 είδη εργασιών, κατεδαφίσεις, χωματουργικά, σκυροδέματα και τοιχοποιίες οι οποίες ως προς τις ποσότητές τους έχουν ελεγχθεί,  έχουν επιμετρηθεί, έχουν θεωρηθεί και έχει γίνει σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο από τον διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Λέρου για την πληρωμή τους.

Σημειωτέον ότι δεν υπολείπονται άλλες εργασίες της πρώτης φάσης του έργου. Από αυτές τις 39 εργασίες που σας ανέφερα, για τις 3 προκύπτει ότι βεβαιώθηκαν λιγότερες ποσότητες από αυτές που έγιναν, και προκύπτει επιπλέον συνολική δαπάνη που συμπεριλαμβάνει κόστος εργασίας, εργολαβικό όφελος και ΦΠΑ, 1945,00 ευρώ υπέρ του εργολάβου. Για 6 εργασίες δεν προκύπτει καμία διαφορά. Για τις υπόλοιπες 30 εργασίες προκύπτει ότι βεβαιώθηκαν εις βάρος του Δήμου Λέρου και προς όφελος των κατασκευαστών του έργου, επιπλέον υλικά και εργασίες συνολικής δαπάνης , που συμπεριλαμβάνει κόστος εργασίας, εργολαβικό όφελος και ΦΠΑ, 206.532 ευρώ…

Για τις περισσότερες από αυτές τις εργασίες οι υπερβάσεις που προκύπτουν τόσο σε ποσοστό επί τοις εκατό όσο και σαν καθαρή δαπάνη, χωρίς εργολαβικό όφελος και ΦΠΑ, ξεπερνούν κατά πολύ το τυχαίο λάθος και αγγίζουν το όριο της σκόπιμης ενέργειας και της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου Λέρου…»

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος Λέρου έκανε εκτενή αναφορά στις υπερβάσεις των εργασιών, βάσει του πορίσματος του ΤΕΕ Δωδ/νήσου.

Συνεχίζοντας ο κ. Κόλιας πρόσθεσε:

«Επιπλέον όλων αυτών που σας ανέφερα, δεν έχουν παραδοθεί μέχρι και σήμερα στην αποθήκη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Λέρου, τα παραδοσιακά ιταλικά πλακίδια δαπέδου τα οποία αποψιλώθηκαν από το παλαιό κτίριο πριν αυτό κατεδαφιστεί. Γι’ αυτή την αποψίλωση πληρώθηκε ο εργολάβος του έργου με πέντε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Συνολικά δηλαδή ο δήμος κατέβαλε το ποσό των  15.167 ευρώ. Αυτά τα πλακίδια δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις υπηρεσίες μας…»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Ιγνατίδη σχετικά με το που βρίσκονται τα συγκεκριμένα πλακίδια, ο δήμαρχος Λέρου απάντησε:

«Το που βρίσκονται αυτά τα πλακίδια, το ξέρει η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο εργολάβος… Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πουθενά αυτά τα πλακίδια, θα πρέπει να γίνει καταλογισμός εις βάρος του εργολάβου του έργου… Υπήρχαν τότε οι υπεύθυνοι για να δουν το όλο θέμα. Για μένα, υπεύθυνος καταρχάς ήταν ο τότε δήμαρχος Λέρου και η προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Λέρου ο οποίος έβαζε την τελική υπογραφή και έπρεπε να ελέγξει όλα αυτά…»

«…Συνολικά μετά από τον έλεγχο του ΤΕΕ Δωδ/νήσου και βάσει του πορίσματος που έχει γίνει, υπολογίζεται ότι ο δήμος Λέρου ζημιώθηκε κατά περίπου 20% – 25% επί της αρχικής τιμής του έργου. Η διαφορά σε χρήματα είναι περίπου 260.000 ευρώ…»

«…Θέλω να σημειώσετε κάτι. Την ημέρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (σ.σ. για την λήψη απόφασης για τον έλεγχο του συγκεκριμένου έργου), πρόταση της μειοψηφίας ήταν να γίνει ο έλεγχος από ντόπιους μηχανικούς  γιατί το ΤΕΕ θα μας χρέωνε ένα υπερβολικό ποσό, αν θυμάμαι καλά κάποιοι έλεγαν για ποσό που θα άγγιζε περίπου τις 25.000 – 30.000 ευρώ. Εγώ σας έχω εδώ το αποδεικτικό είσπραξης ποσού 5.922,80 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τόσα πληρώσαμε για το πόρισμα. Μπροστά στη ζημιά που υπέστη ο δήμος Λέρου κατά τα λεγόμενα και τα αναγραφόμενα των ελέγχων, νομίζω ότι η δαπάνη αυτή είναι μηδαμινή…»

Κατόπιν των ανωτέρω, ο δήμαρχος Λέρου δήλωσε τα εξής σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα:

«…Αυτή τη στιγμή με το πόρισμα που έχω στα χέρια μου δεν έχω άλλη οδό από αυτή της δικαιοσύνης. Τη Δευτέρα 17/10 θα προσκομίσω το φάκελο στην εισαγγελία της Κω και από εκεί και πέρα οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα αρμόδια όργανα…»

Σε ερώτηση που έγινε από τον Ν. Ιγνατίδη σχετικά με την καταγγελία που έκανε ο κ. Κόλιας περί ατόμων που πίεζαν τον ίδιο μέσα από το συνδυασμό του, ο κ. Κόλιας είπε τα εξής:

«…Κύριε Ιγνατίδη, όταν έφερα το θέμα στο Δ.Σ. προς ψήφιση, θυμάστε πολύ καλά ότι υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις. Ειδικότερα δε, από τη μείζονα μειοψηφία. Σε ένα τέτοιο θέμα και όταν κάποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, λογικό είναι να λέει, «ΝΑΙ», στον έλεγχο. Το να βρίσκεις πρόφαση ότι θα πληρώσουμε 30.000 ευρώ και ότι θα χρεωθεί ο δήμος Λέρου με περισσότερα χρήματα, νομίζω ότι είναι άστοχο και πονηρό.

Βλέπετε ότι το τελικό πόρισμα δικαιώνει τις επιλογές μου. Όσον αφορά τα άτομα μέσα από το συνδυασμό μου, νομίζω ότι διαβάζετε κι εσείς τον τύπο, τα ειδησεογραφικά sites, εφημερίδες κλπ. Υπήρχε μια παραίτηση στην οποία αναφερόταν ότι εγώ δεν έχω να κάνω τίποτε άλλο από το να εκδικούμαι υπαλλήλους του Δήμου Λέρου. Εγώ ποτέ δεν εκδίωξα κανέναν.  Ζητάω και θέλω από τους υπαλλήλους του Δήμου να κάνουν τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι την κάνουν και με το παραπάνω και γι’ αυτό το λόγο τους ευχαριστώ. Κάποιοι όμως έχουν μείνει πίσω, στα παλιά. Υπάλληλος με κατήγγειλλε ότι εγώ παρεμβαίνω στην πολεοδομία. Ξέρετε πολύ καλά αν τα συμφέροντά μου είναι στο να επεμβαίνω στην πολεοδομία ή όχι… Ποτέ μα ποτέ δεν έδωσα εντολή σε κανέναν υπάλληλο να παρανομήσει ή να παρατυπήσει προς όφελος δικό μου ή των συμπολιτών μου.

Έχει δημιουργηθεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα από τους συμπατριώτες μου στο θέμα της πολεοδομίας. Με όλα αυτά που συνέβησαν από το καλοκαίρι μέχρι τώρα υπήρχε μια αναστάτωση, ένας εκνευρισμός, που είχε σαν αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση πολλών συμπολιτών μας. Εγώ προσπάθησα να φέρω την ηρεμία στο ευαίσθητο κομμάτι της πολεοδομίας. Είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτά τα γεγονότα, οριστικά θα έρθει η ηρεμία στην πολεοδομία…

Σας ξαναλέω ότι καταγγέλλομαι προσωπικά για διάφορα γεγονότα στην πολεοδομία.  Εγώ προσπαθώ να προστατέψω τα συμφέροντα του δήμου. Θα σας αναφέρω ένα και μοναδικό γεγονός. Ξέσπασε η περιβόητη υπόθεση με το ΤΕΕ, στο οποίο έγιναν καταγγελίες για πράγματα που γινόντουσαν στην πολεοδομία της Λέρου πάρα πολλά χρόνια και τα οποία ήξεραν οι υπεύθυνοι. Έγιναν λοιπόν καταγγελίες και στο ΤΕΕ και στην εισαγγελία, ότι προσπάθησα να εξυπηρετήσω ανθρώπους με τους οποίους ποτέ μα ποτέ δεν είχα σχέση και συμφέροντα.

Το πρώτο πράγμα που έκανα τότε (6 ή 7 Ιουλίου) όταν με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν ότι τα κανάλια και οι εφημερίδες της Ρόδου αναφέρουν ότι στη Λέρο υπάρχει μείζον θέμα με το πολεοδομικό γραφείο, ήταν  να πάω στην πολεοδομία και να βρω την γραμματέα της πολεοδομίας, ρωτώντας την, ποιοι έχουν τα κλειδιά της πολεοδομίας όπως άλλωστε έκανα και στο δήμο όταν είχα αλλάξει όλα τα κλειδιά. Μου απάντησε ότι δεν ήξερε και έτσι έδωσα εντολή να αλλάξουν όλα τα κλειδιά στη πολεοδομία και να δοθούν στους υπευθύνους των τμημάτων. Δεν κράτησα ούτε κλειδί για μένα ούτε για το αρχείο.

Παρόλα αυτά κατηγορήθηκα στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθώς και στον εισαγγελέα, ότι εγώ προσπάθησα να αφαιρέσω έγγραφα μέσα από το αρχείο της πολεοδομίας για να εξυπηρετήσω συμφέροντα συμβούλων μου… Αυτό είναι εκτός ορίων και δεν θα το αφήσω έτσι! Δεν γίνεται να κατηγορούμαι για πράγματα που δεν έχω καμία ευθύνη και απολύτως καμία σχέση και μάλιστα από δημοτικό υπάλληλο!»

Σε ερώτηση που έκανε ο Δημοσιογράφος Νίκος Ιγνατίδης σχετικά με τις αποφάσεις του Δημάρχου Λέρου οι οποίες κρίθηκαν από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ως μη σύννομες, ο δήμαρχος Λέρου είπε:

«Μη ξεχνάτε ότι εκτός από το γεγονός ότι ήμασταν μια νέα δημοτική αρχή, ο εκάστοτε δήμαρχος δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα. Γι’ αυτό υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Δήμο για να προστατεύουν το δήμαρχο και τα συμφέροντα του Δήμου. Όντως η απόφαση που πάρθηκε τότε δεν θα έπρεπε να είχε παρθεί. Το δέχομαι. Όμως εκτός του ότι την ανακάλεσα σύντομα, έβλεπα ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να στελεχώσει την πολεοδομία.

Ανατρέχοντας επίσης σε έγγραφο τους 2009 θα διαπιστωσει κανείς σχετικό έγγραφο της πολεοδομίας που αναφέρει ότι λόγω έλλειψης προσωπικού, το συγκεκριμένο τμήμα που αναφέρεται στο έγγραφο πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί μέχρι να επανδρωθεί από υπάλληλο.  Γι’ αυτό και εξέδωσα αυτή την απόφαση. Επίσης σε αυτό το διάστημα δεν έγινε ουδεμία ηλεκτροδότηση ή άλλη πράξη που να αφορά εμένα ή συγγενικά μου πρόσωπα καθώς και καμία παράνομη πράξη. Το θέμα δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν με αγγίζει. Δεν έκανα κάτι μεμπτό που να αφορά εμένα, συγγενικά μου πρόσωπα, ή κάποιους γνωστούς μου… Αναμένω κι εγώ τις σχετικές αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης και της εισαγγελίας σχετικά με το θέμα…»

Ο δήμαρχος Λέρου ανέφερε για το θέμα της ΔΕΥΑΛ τα εξής:

«Προεκλογική μας δέσμευση ήταν να μειώσουμε τα τέλη στο νερό. Πληρώνουμε ένα νερό που δεν είναι πόσιμο και το πληρώνουμε πανάκριβα. Προσπάθησα μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και τους συνεργάτες μου να κρατήσουμε το κομμάτι αυτό ως είχε αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν.  Από τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας κάθε άλλο παρά δυνατό ήταν να κρατήσουμε αυτή την επιχείρηση.

Κάναμε λοιπόν μια οικονομοτεχνική μελέτη για το αν αυτή η επιχείρηση μπορεί να είναι βιώσιμη ή όχι. Το αποτέλεσμα της οποίας θα σας ανακοινώσω παρακάτω. Πρέπει να σημειώσω εδώ ότι οι ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής σε σχέση με την ΔΕΥΑΛ, ήταν εγκληματικές. Εγληματική αμέλεια διότι άφησαν την ΔΕΥΑΛ να ζημιωθεί από το 2004 έως και τον Δεκ. του 2010 είχε ζημιές που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ. Υπάρχουν επίσης ανείσπραχτα έσοδα που ξεπερνούν τις 274.000 ευρώ και βέβαια αυτά δεν προέκυψαν τους τελευταίους 9 μήνες… Ήταν η προίκα μας από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ακόμη και αν εισπράξουμε αυτά τα έσοδα σήμερα, δεν καλύπτουν το έλλειμμα που παρουσιάζεται σχεδόν κάθε χρόνο το οποίο είναι περίπου 294.000 ευρώ. Οι πιθανές επιλογές για να συνεχίσει να λειτουργεί η ΔΕΥΑΛ είναι είτε μια γενναία περικοπή των δαπανών (μισθοδοσία προσωπικού κλπ) είτε μια αύξηση στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας πράγμα που καταλαβαίνετε τι σημαίνει για όλους μας… το μεν πρώτο θα σήμαινε έλλειψη προσωπικού και κακή παροχή υπηρεσιών, το δε, δεύτερο Θα ήταν απλά καταστροφική επιλογή για τα νοικοκυριά στην τρέχουσα περίοδο με την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Και οι δυο επιλογές θα υποβάθμιζαν τη λειτουργία της ΔΕΥΑΛ.

Σε περίπτωση λύσης της εταιρίας και μεταφορά του προσωπικού σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις, θα υπάρξει σημαντική μείωση των μισθών των υπαλλήλων οι οποίοι και θα αμείβονται πλέον με τους μισθούς των ΟΤΑ. Το συνολικό όφελος ανέρχεται περίπου σε 230.000 ετησίως. Επίσης ο δήμος Λέρου δεν χρειάζεται ιδία συμμετοχή για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων έργων ενώ η ιδία συμμετοχή της ΔΕΥΑΛ είναι περίπου  15%. Επίσης αφαιρείται αυτόματα το ειδικό τέλος που υπάρχει στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ κατά 80% που σημαίνει ότι και η τιμή του νερού θα πέσει αντίστοιχα.

Αυτή είναι και μια προεκλογική μας δέσμευση. Ειδικότερα δε, μετά τη λειτουργία των δυο μονάδων αφαλάτωσης που πιστεύω σε λίγους μήνες να λειτουργούν. Επίσης προχωράμε και την αποκατάσταση του φράγματος κάτι που δεν κατάφερε 8 χρόνια να κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Υπάρχει το ανάλογο κονδύλι και στο επόμενο 6μηνο θα έχουμε αποτελέσματα.

Για να επανέλθω στο θέμα της ΔΕΥΑΛ, σας λέω ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ, μαζί με τον πρόεδρο και το προσωπικό της ΔΕΥΑΛ, έχουμε λάβει σχετική απόφαση έτσι να κλείσει η συγκεκριμένη επιχείρηση και να μεταφερθεί το προσωπικό στο Δήμο Λέρου. Από τα στοιχεία που σας έδωσα, κρίνετε κι εσείς ότι έκανα σήμερα πράξη μια γενναία απόφαση, αυτό δηλαδή που έπρεπε να κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή εδώ και χρόνια…Το θέμα θα έρθει προς ψήφιση στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ…»

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ