back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαδικτυακή επίθεση δέχεται o διακομιστής του LEROS NEWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔιαδικτυακή επίθεση δέχεται o διακομιστής του LEROS NEWS

Μαζική επίθεση “DDOS” (κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης) δέχεται από την περασμένη Παρασκευή ο ιστοχώρος της εφημερίδας LEROS NEWS (www.lerosnews.gr).

Προς το παρόν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όμως η επίθεση παραμένει σε εξέλιξη. 

Οι κακόβουλοι δράστες χρησιμοποιούν δίκτυο υπολογιστών (zombie) από διαφορετικές χώρες κάθε φορά, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο αποκλεισμός των IP διευθύνσεων, καθώς και εντοπισμός της εθνικότητας των εισβολέων.

Να σημειωθεί ότι ο δικτυακός τόπος του lerosnews.gr δέχεται καθημερινά παρόμοιες επιθέσεις, όμως η συγκεκριμένη είναι πολύ σοβαρή, αφού ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα δυσλειτουργίας – συνδεσιμότητας, η διόρθωση των οποίων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Εικάζεται ότι οι άγνωστοι εισβολείς έχουν στρέψει εναντίον του διακομιστή του leros news κάποιο worm, το οποίο έχει εγκατασταθεί σε οικιακούς υπολογιστές χρηστών, χωρίς την άδειά τους, και επιτίθεται σε διάφορες ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και η δική μας. Συνήθως τέτοιου είδους επιθέσεις πραγματοποιούνται από spammers οι οποίοι σκοπό έχουν την παραβίαση των λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και του mail server, για την αποστολή ανεπιθύμητων διαφημιστκών μηνυμάτων. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ