back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Γάκης: Να ενταχθεί και η Λέρος στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής των νησιών που βιώνουν έντονα το προσφυγικό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔημήτρης Γάκης: Να ενταχθεί και η Λέρος στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής των νησιών που βιώνουν έντονα το προσφυγικό

Την ένταξη της Λέρου στο πρόγραμμα που υλοποιεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο ΕΟΤ για την στήριξη των νησιών του Αιγαίου που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες «πιέσεις» από τις προσφυγικές ροές, ζήτησε ο Δημήτρης Γάκης, με επιστολή του προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό, Έλενα Κουντουρά.

Στην επιστολή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου υπογράμμισε, ότι «η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα βελτιώσει την εικόνα – σαν τουριστικό προορισμό – των νησιών του Αιγαίου στο εξωτερικό, πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου που βιώνουν έντονα το προσφυγικό πρόβλημα. Είναι ανάγκη, οι δράσεις αυτές, που θα προβάλουν σαν τουριστικό προορισμό την Κω, τη Σάμο, τη Λέσβο και τη Χίο, να επεκταθούν και στην ανάδειξη της ελκυστικότητας της Λέρου, μέσω του συγκροτημένου προγράμματος μέτρων και δράσεων προώθησης και τουριστικής προβολής που υλοποιεί το Υπουργείο και ο ΕΟΤ».

«Είμαι σίγουρος, ότι με την ίδια θετική αντίληψη, που προχωρήσατε στο σημαντικό αυτό έργο προώθησης και τουριστικής προβολής, θα ενεργοποιήσετε/επεκτείνετε το πρόγραμμα και στη Λέρο, που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τα ως άνω, επιλέξιμα για τις δράσεις, νησιά», καταλήγει στην επιστολή του ο Δημήτρης Γάκης.

Υπενθυμίζεται, ότι με τις συντονισμένες δράσεις που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο Ε.Ο.Τ., η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα και επί της ουσίας τα νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες «πιέσεις» από τις προσφυγικές ροές. Η ένταξη της Λέρου στο πρόγραμμα θα αποτελέσει ένα ακόμα έργο που θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα ενδυναμώσει την τοπική οικονομία και κοινωνία του ακριτικού νησιού της Δωδεκανήσου.

Photo credit: eurokinissi

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ