Αναφορικά με την αναστολή αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Εκφράζω την πλήρη ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας και εμού προσωπικά για την αναστολή αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Πρόκειται για ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για τα νησιά μας, σε συνδυασμό μάλιστα με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες.
Η Λέρος και τα υπόλοιπα νησιά που σηκώνουν το δυσανάλογο βάρος του προσφυγικού προβλήματος, χρειάζονται στήριξη τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, και η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί θετικό πρόσημο προς αυτή την κατεύθυνση.
Όμως, σε καμία περίπτωση η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ δεν πρέπει να συνδεθεί με τη δημιουργία νέων δομών υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών. Η τοπική κοινωνία βρίσκεται ήδη σε οριακό επίπεδο και δεν θα επιτρέψουμε τέτοιους συμψηφισμούς με τα κεκτημένα δικαιώματα των νησιωτών, όπως είναι οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ”.















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου