back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια αύριο, Τετάρτη, λόγω απεργίας της ΠΝΟ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια αύριο, Τετάρτη, λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά και στην εμπορική λειτουργία των λιμανιών αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς τη συμμετοχή σε αυτήν έχουν αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων (ΠΕΠΡΝ).

Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, τα πλοία την Τετάρτη θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ ζητά άμεσα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που έχει επιβληθεί στους Έλληνες ναυτεργάτες. Ζητά ακόμη την ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με το οποίο – όπως υποστηρίζει – επέρχονται ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ναυτικών.

Από την πλευρά της, η ΟΜΥΛΕ, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου απαράδεκτο και ενταγμένο στην πολιτική ξεπουλήματος των λιμανιών και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση, αντί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των λιμανιών στην ανάπτυξη του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, της οικονομίας γενικότερα, άγεται και φέρεται από κάθε λογής συμφέροντα που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα λιμάνια.

Η ΟΜΥΛΕ προσθέτει επίσης, ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων, «σφαγιάζονται», ενώ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και ΟΛΘ καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις που οδηγούν στο τραγελαφικό φαινόμενο να μειώνονται οι αποδοχές και να αυξάνεται η δουλειά στα λιμάνια.

ΤΑ ΝΕΑ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ