back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου της Εταιρείας Έρευνας Ιστορίας και Ανάπτυξης Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της Εταιρείας Έρευνας Ιστορίας και Ανάπτυξης Λέρου

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες, η οργάνωση μας, είναι μια πολύ μικρή, μη επιχορηγούμενη,μη κερδοσκοπική Οργάνωση (-μάλλον ομάδα φίλων) με περιορισμένες δυνατότητες.

Κυρίως λειτουργούμε σαν ομάδα αλληλοενημέρωσης μεταξύ λίγων φίλων της ιστορικής σημασίας της Λέρου.

Με αφορμή σειρά ερωτημάτων και προτάσεων παρουσιάζουμε συνοπτικά την κατάσταση σχετικά με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Μάχη της Λέρου.

1/Κύριος φορέας οργάνωσης και ευθύνης είναι ο Δήμος μας, στον όποιο πρέπει να απευθύνονται οι προτάσεις σας info@leros.gr. Αν θέλετε τις κοινοποιείται ενημερωτικά και σ’εμάς eeial@ymail.com

2/Πολύ καλές δράσεις σχετικά με το θέμα μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει (από όσα γνωρίζουμε ) οι παρακάτω

-Ο Ιταλικός σύλλογος info@aial.gr

– O κοινωνικός συνεταιρισμός ΚΟΙΣΠΕ με την δράση του LEROS ACTIVE. www.lerosactive.com, και info@lerosactive.com

– Ο Σύλλογος Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, karleros@ymail.com

– H περιβαλλοντολογική ομάδα Green Leros, ecoleros.blogspot.gr, eeial@ymail.com

3/Εμείς ζητήσαμε από τον Δήμο τα παρακάτω

.Παραχωρηση του κινηματοθεατρου για τις 25/09/2013 ωρα 19,00 για την παρουσιαση ενός βιβλίου, του ιστορικού κ Κώστα Κογιόπουλου-Εγκρίθηκε .

3β. Έγκριση-Υπόδειξη χώρου στη θέση Κόκκινα χώματα,για την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στη μνήμη τουΕλληνα αξιωματικού ……………… , 2 γερμανών ,και 10 (?) Ιταλών στρατιωτών-αξιωματικων,που εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς , το 1943.Δεν έχουμε λάβει ακόμη έγκριση.

4/Ζητησαμε από την blue star να ισχύσει ειδική έκπτωση για τα ιστορικά οχήματα που θα έλθουν ειδικά για τις εκδηλώσεις αυτές. Εκκρεμεί η απάντηση-που θεωρούμε ότι θα είναι θετική (ανάλογη έκπτωση ζητήθηκε καιν δόθηκε για την Μάχη της Κρήτης)

Σαν φορέας-ομαδα αλληλοενημέρωσης είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις που μπορούν να προωθήσουν τον καλύτερο εορτασμό των 70 χρόνων από την Μάχη της Λερου.Για κάθε πρόταση σας, μην διστάσετε να μας στείλετε Ε-MAIL. Χρήστος Καρπαθάκης karleros@ymail.com 6984156902 leros1943.blogspot.gr Γαλανός Ανδρέας andreas.galanos@gmail.com 6972499127

Με κοινοποίηση στην Ε.Ε.Ι.Α.Λ eeial.@ymail.com Ταχ Δ/νση Χρ. Καρπαθάκης-Παντέλι 21-Λέρος 85400

Για την Εταιρεία

Ο Πρόεδρος

Καρπαθάκης Χρήστος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ