ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
Τρίτη 28 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
19 °c
Agia Marina
20 ° Τε
20 ° Πε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Βουλή: Ερώτηση 11 «γαλάζιων» βουλευτών για τουρκικό real estate σε Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο

Βουλή: Ερώτηση 11 «γαλάζιων» βουλευτών για τουρκικό real estate σε Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο

Leros News Leros News
28 Μαρτίου 2025
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Λέρος: Στη Βουλή το θέμα μη συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης
56
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.2k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ερώτηση για την «Εκτίναξη επιθετικών αγορών ακινήτων και επιχειρήσεων στις ακριτικές περιοχές από τουρκικά κεφάλαια που εμφανίζονται με τη μορφή ελληνικών ή ευρωπαϊκών επιχειρήσεων» κατέθεσαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς, 11 βουλευτές της Ν.Δ.

Οι Ευρ. Στυλιανίδης, Θ. Καράογλου, Μ. Χαρακόπουλος, Ι. Πασχαλίδης, Μ. Χρυσομάλλης, Αν. Δημοσχάκης, Μ. Κόνσολας, Γ. Βλάχος, Γ. Καρασμάνης, Θ. Λεονταρίδης και Χαρ. Αθανασίου ερωτούν, μεταξύ άλλων, τους συναρμόδιους υπουργούς τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο επιθετικών και κατευθυνόμενων αγορών ακινήτων ή επιχειρήσεων από ξένα κεφάλαια σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως η Θράκη και τα νησιά, καθώς επίσης, και ποιος και πώς ελέγχει τους διαχειριστές-funds των κόκκινων δανείων που συνήθως έχουν έδρα στο εξωτερικό, και σε ποιους πουλούν τα πλειστηριασμένα ακίνητα των ακριτικών περιοχών.

Τα ερωτήματα

Οι βουλευτές ζητούν μετ’ επιτάσεως να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για όλες τις δικαιοπραξίες που έχουν γίνει από το 2011 μέχρι σήμερα από ξένα πρόσωπα σε παραμεθόριους νομούς, και εγείρουν σειρά ερωτημάτων:

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28.10.2025
1.2k
Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. Λέρου Παναγιώτη Κουμπάρου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. Λέρου Παναγιώτη Κουμπάρου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28.10.2025
989

Ποιος ελέγχει τα funds και τους διαχειριστές κόκκινων δανείων που πωλούν ακίνητα σε στρατηγικές περιοχές;
Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αναχαιτίσει τον κίνδυνο «εξαγοράς» της Θράκης και των νησιών από ξένα, ενδεχομένως εχθρικά, κεφάλαια;

Σκέφτεται να επαναφέρει το σύστημα ελέγχου μέχρι φυσικού προσώπου;

Τι γίνεται με την υλοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, το οποίο παραμένει στα συρτάρια χωρίς καν συντονιστή ή επιτροπή παρακολούθησης;

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΘΕΜΑ: «Εκτίναξη επιθετικών αγορών ακινήτων και επιχειρήσεων στις ακριτικές περιοχές από τουρκικά κεφάλαια που εμφανίζονται με τη μορφή Ελληνικών ή Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων»

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του νόμου 1892/1990 «…ως παραμεθόριες περιοχές ορίζονται οι Νομοί Δωδεκανήσου, Έβρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λέσβου, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου, οι νήσοι Θήρα και Σκύρος, οι τέως Επαρχίες Νευροκοπίου του τέως Νομού Δράμας, Πωγωνίου και Κόνιτσας του τέως Νομού Ιωαννίνων, Αλμωπίας και Έδεσσας του τέως Νομού Πέλλης και Σιντικής του τέως Νομού Σερρών καθώς και οι τέως Κοινότητες Οθωνών, Μαθρακίου και Ερεικούσσης…».

Οι παραπάνω περιοχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου χαρακτηρίστηκαν ως «παραμεθόριες» και αντιμετωπίζονται ως «αμυντικές» περιοχές με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε σύμφωνα με το ίδιο άρθρο «με πρόταση των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων…»

Διαχρονικά το δίκαιο που ίσχυε σχετικά με τις δικαιοπραξίες επί ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές, αποσκοπούσε στην κατοχύρωση της εθνικής ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας που υπερτερούν έναντι άλλων δημοσίων συμφερόντων ή ατομικών δικαιωμάτων πχ ΑΚ 281, εμπορικές ή επαγγελματικές μισθώσεις.

Νόμοι που επέβαλαν τους σχετικούς περιορισμούς στο παρελθόν ήταν το νομοθετικό διάταγμα 22/24.6.1927 και αργότερα ο α.ν. 1366/1938.

Μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το ΔΕΚ, το οποίο με την απόφαση του 305/87 της 30.5.1989 έκρινε ότι οι διατάξεις του α.ν. 1366/1938 έρχονταν σε αντίθεση με τα άρθρα 48, 52 και 59 της Συνθήκης ΕΟΚ περί ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων, ελευθερίας εγκατάστασης και ελευθερίας παροχής υπηρεσιών, ψηφίστηκε ο νόμος 1892/1990 που κατήργησε τον προηγούμενο 1366/1938. Ο νέος νόμος επαναπροσδιόρισε τις παραμεθόριες περιοχές και τις απαγορευμένες δικαιοπραξίες, διατηρώντας τους περιορισμούς τόσο για τους ημεδαπούς όσο και για τους αλλοδαπούς, αλλά αντιμετώπισε ενιαία τους ημεδαπούς, τους Ευρωπαίους πολίτες και τους ομογενείς διατηρώντας όμως για τους υπηκόους τρίτων χωρών σε ισχύ το ν.δ. 22/24.6.1927, δηλαδή οι περιορισμοί μπορούσαν να αρθούν μόνο με τη χορήγηση σχετικής αδείας.

Τα άρθρα 24 έως 32 του ν. 1892/1990 αντικαταστάθηκαν δυστυχώς το 2011 από ένα πρόχειρο και κακογραμμένο νομοθέτημα με το άρθρο 114 του νόμου 3978/2011 και αργότερα με το άρθρο 43 του νόμου 4278/2014 που βελτιώθηκε με το άρθρο τρίτο του νόμου 4126/2013 και άλλες διατάξεις.

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιορίζει τις απαγορεύσεις δικαιοπραξιών εν ζωή σε ακίνητα των παραμεθόριων περιοχών μόνο σε υπηκόους τρίτων χωρών εκτός ΕΕ και ΕΖΕΣ και προκρίνει τη θεωρία της έδρας έναντι της θεωρίας ελέγχου σχετικά με την ιθαγένεια ή ορθότερα την εθνικότητα. Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει και διευκολύνει φυσικά πρόσωπα που φέρουν παράλληλα ευρωπαϊκή ιθαγένεια παρότι έχουν εθνικότητα τρίτης χώρας πχ τουρκική, ρωσική, κινεζική κλπ. ή Νομικά Πρόσωπα που έχουν δημιουργήσει έδρα στην Ελλάδα ή στην ΕΕ να μπορούν με ευκολία να αποκτούν ακίνητα ή εταιρικά μερίδια και μετοχές σε «παραμεθόριες και αμυντικές περιοχές» χωρίς πλέον να απαιτείται προηγούμενη απόφαση διοικητικής αρχής. Η νομοθεσία, η νομολογία και η «θεωρία της έδρας του νομικού προσώπου» που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, έναντι της «θεωρίας ελέγχου» σύμφωνα με την οποία εξετάζονταν η ιθαγένεια μέχρι φυσικού προσώπου που ελέγχει το νομικό πρόσωπο που ίσχυε παλιότερα, καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια, την άμυνα και την δημογραφική θωράκιση της περιοχής, ιδιαίτερα στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα τελευταία χρόνια μας καταγγέλεται από συμβολαιογράφους, δικηγόρους, δημόσιους λειτουργούς αλλά και απλούς πολίτες, ότι έχουν πολλαπλασιαστεί αξιοσημείωτα οι αγορές ακινήτων και επιχειρήσεων ιδιαίτερα στις περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δεν είναι απλά «παραμεθόριες» αλλά και «αμυντικές».

Επίσης σε σχετική δημόσια καταγγελία πρόεβη και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στις 27.2.2025 στο Forum της Αν. Μακεδονίας και Θράκης μιλώντας για επιθετικές Τουρκικές και Βουλγαρικές αγορές και «εποικισμό του Έβρου από Μουσουλμάνους». Στο θέμα αναφέρθηκε με πρωτοσέλιδο της και η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 22-23 Μαρτίου 2025 με τίτλο «Έρευνες για το Τουρκικό Real Estate – Τα Μυστικά της Θράκης. Τι ψάχνει η ΕΥΠ στη Θράκη και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου…».

Με δεδομένη την Τουρκική επιθετικότητα, τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της Τουρκικής ηγεσίας για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης και την συστηματική προσπάθεια της Γείτονος για τουρκοποίηση και εργαλειοποίηση της Θρησκευτικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη ,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ στον αρμόδιο Υπουργό τα ακόλουθα ΕΓΓΡΑΦΑ:

Ζητούμε να μας κατατεθούν πίνακες, από τα Υποθηκοφυλακεία, το Εθνικό Κτηματολόγιο ή τους τοπικούς Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους, με όλες τις αγοραπωλησίες- δικαιοπραξίες που διενεργήθηκαν από το 2011 ανά νομό, από ξένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ευρωπαϊκά ή τρίτων χωρών, σε όλους τους νομούς που ορίζονται ως παραμεθόριες και αμυντικές περιοχές σύμφωνα με το νόμο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο επιθετικών και κατευθυνόμενων αγορών ακινήτων ή επιχειρήσεων από ξένα κεφάλαια σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως η Θράκη και τα νησιά;

Ποιός και πώς ελέγχει τους διαχειριστές-funds των κόκκινων δανείων που συνήθως έχουν έδρα στο εξωτερικό, σε ποιους πουλούν τα πλειστηριασμένα ακίνητα των ακριτικών περιοχών;

Σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να επαναφέρει το καθεστώς ελέγχων μέχρι φυσικού προσώπου στις δικαιοπραξίες που διενεργούνται στις παραμεθόριες και αμυντικές περιοχές, ώστε η ανάπτυξη να μη λειτουργεί σε βάρος της εθνικής ασφάλειας στις ακριτικές περιοχές;

Ποιες πολιτικές σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τη δημογραφική θωράκιση της ακριτικής Ελλάδας;

Τι έχει κάνει η Κυβέρνηση για την υλοποίηση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη; Γιατί δεν έχει οριστεί μέχρι σήμερα συντονιστής και Επιτροπή Παρακολούθησης, όπως είχε ζητήσει η Διακομματική, που θα κινητοποιεί και θα συντονίζει το έργο των αρμόδιων Υπουργείων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, Βουλευτής Β/ Θεσσαλονίκης ΝΔ
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Βουλευτής Λάρισας ΝΔ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, Βουλευτής Καβάλας ΝΔ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΗΣ, Βουλευτής Μεσηνίας ΝΔ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ, Βουλευτής Έβρου ΝΔ
ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ, Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΝΔ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ, Βουλευτής Πέλλας ΝΔ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ, Βουλευτής Σερρών ΝΔ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Βουλευτής Λέσβου ΝΔ


Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share34Tweet9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Νικητιάδης από Ρόδο: Το ΟΧΙ του ’40 ζει στα ακριτικά νησιά και στις ψυχές των νησιωτών μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης από Ρόδο: Το ΟΧΙ του ’40 ζει στα ακριτικά νησιά και στις ψυχές των νησιωτών μας

28.10.2025
263
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

27.10.2025
490
Μήνυμα της Μίκας Ιατρίδη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα της Μίκας Ιατρίδη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

27.10.2025
440
Επόμενο
Νικητιάδης γιωργος βουλευτης

Γ. Νικητιάδης : «Προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα της Κυβέρνησης για την Κάσο»

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στη Λέρο: Μετά την παρέλαση πραγματοποίησαν πορεία οι διαδηλωτές!

    28.10.2012
    Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στη Λέρο: Μετά την παρέλαση πραγματοποίησαν πορεία οι διαδηλωτές! Πριν 13 χρόνια 3.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [ΦΩΤΟ – VIDEO]

    28.10.2013
    ΛΕΡΟΣ: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [ΦΩΤΟ – VIDEO] Πριν 12 χρόνια 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 “ΟΧΙ”

    28.10.2014
    Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 “ΟΧΙ” Πριν 11 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΚΔΒΜ Λέρου – Δηλώστε συμμετοχή

    28.10.2015
    ΛΕΡΟΣ: Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΚΔΒΜ Λέρου – Δηλώστε συμμετοχή Πριν 10 χρόνια 3.1K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    22.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    28.10.2025
    Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO] 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού

    22.10.2025
    Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μιχάλης Κόλιας: Στο Α’ Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσής του για παράβαση…

    22.10.2025
    Μιχάλης Κόλιας: Στο Α’ Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσής του για παράβαση καθήκοντος 2.2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

    22.10.2025
    Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο 2.1K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    71 shares
    Share 31 Tweet 17
Navarone-ad
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

Featured
Μήνυμα Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Featured
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
  • Λέρος: Ένας μήνας με τον Ιταλικό Κινηματογράφο
  • Μήνυμα Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
  • Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. Λέρου Παναγιώτη Κουμπάρου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Νεότερα Video

Η Λέρος «ντύθηκε στα ροζ» για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού

Η Λέρος «ντύθηκε στα ροζ» για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
26 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.