back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

BBC: Φακελάκι στο νοσοκομείο της Λέρου θέλησε να δώσει ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥBBC: Φακελάκι στο νοσοκομείο της Λέρου θέλησε να δώσει ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι

Το βρετανικό κανάλι μέσω του ανταποκριτή του μεταδίδει πληροφορίες για την «συνάντηση» του Αμπαούντ και τουλάχιστον δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο νησί, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Δύο αυτόπτες ανέφεραν ότι αναγνώρισαν τον εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι ως έναν από αυτούς που βρέθηκαν στο νησί τον Οκτώβριο, στο ίδιο χρονικό διάστημα που στο νησί ήταν και δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο Stade de France, πριν συνεχίσουν προς την Γαλλία.
 
Ταξιδιωτικός πράκτορας επίσης φαίνεται να τον αναγνώρισε, καθώς όπως είπε ξεχώριζε από την μάζα των μεταναστών λόγω του ότι μιλούσε γαλλικά. Ο συγκεκριμένος πράκτορας ήταν αυτός που εξέδωσε τα εισιτήρια με τα οποία ταξίδεψαν οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας, στις 3 Οκτωβρίου.
 
Επιμελητής του τοπικού νοσοκομείου μάλιστα, δήλωσε ότι επίσης αναγνώρισε τον Αμπαούντ. Οπως είπε, βρέθηκε στο νοσοκομείο με σκοπό να φροντίσει επιπόλαιο τραυματισμό που είχε στυο πόδι του. Μάλιστα, προκειμένου να μην περιμένει στην ουρά, φέρεται να προσπάθησε να δώσει «φακελάκι» με 100 ευρώ στο προσωπικό.
 
Συλλήψεις στη Γαλλία δείχνουν σχέση τζιχαντιστών και ακροδεξιών
 
Το πρωί, στη σύλληψη ενός 29χρονου στο Παρίσι και δύο ακόμη ατόμων στη βόρεια Γαλλία προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές.
 
Η γαλλική αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν πραγματοποιήσει περίπου 2.700 έρευνες μετά τις επιθέσεις και έχουν θέσει υπό κατ’ οίκον περιορισμό 360 άτομα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Στην τελευταία εξέλιξη, συνελήφθη ένας 29χρονος στην περιοχή του Παρισιού, ο οποίος ετοιμαζόταν να φύγει για τη Συρία, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, σε σχέση με τις πολύνεκρες επιθέσεις του Νοεμβρίου.
 
Αλλα δύο άτομα συνελήφθησαν στα βόρεια της χώρας, σε αυτή την περίπτωση σε σχέση με την επίθεση στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο τον περασμένο Ιανουάριο. Οι ενδείξεις θέλουν οι συλληφθέντες να προμήθευσαν όπλα σε έναν από τους δράστες, τον Αμεντί Κουλιμπαλί, που πραγματοποίησε την επίθεση στο παντοπωλείο, σκοτώνοντας τέσσερις πελάτες και έναν αστυνομικό.
 
Από την εισαγγελία που ηγήθηκε της επιχείρησης επιβεβαιώθηκε ότι ο συλληφθείς είναι ο Κλοντ Χερμάντ, άτομο γνωστό στις Αρχές για τις σχέσεις του με ακροδεξιές ομάδες. Ο άλλος συλληφθείς είναι συνεργάτης του.

stokokkino.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ