back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αύξηση 30% στον τουρισμό της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑύξηση 30% στον τουρισμό της Λέρου

Την δική της θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας έχει κατακτήσει η ακριτική Λέρος.

Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 30% το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ το νησί των Δωδεκανήσων προσφέρει πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συναρπάζει τους επισκέπτες με την ομορφιά και την ιστορία του. Ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκεται στο βυθό της Λέρου και ο καταδυτικός τουρισμός συναρπάζει τους Ευρωπαίους τουρίστες, που δίνουν νέα πνοή στο νησί. 

Το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων θεωρείται ακόμα παρθένο μέρος, καθώς δεν έχει επιβαρυνθεί από τον μαζικό τουρισμό. Το ενδιαφέρον δε των τουριστών ελκύει και το Πολεμικό Μουσείο του νησιού, που βρίσκεται στη Μερικιά, χτισμένο μέσα σε τούνελ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Λέρος θεωρείται από τους ιδιοκτήτες σκαφών, ιδανικό ορμητήριο για μονοήμερες αποδράσεις στα γύρω μικρά νησιά, όπως οι Λειψοί και το Αγαθονήσι. Ζεστοί άνθρωποι, πανέμορφες παραλίες, γραφικά λιμάνια, καλό φαγητό ασφαλείς μαρίνες.

Η Λέρος ενδείκνυται για ποιοτικές διακοπές. Φέτος για πρώτη φορά Τούρκοι ταξιδιωτικοί πράκτορες έκλεισαν σημαντικές συμφωνίες με επιχειρηματίες του νησιού.

alphatv.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ