back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Δημοτικής Αρχής Λέρου σε δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για δημιουργία κλειστής δομής

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπάντηση Δημοτικής Αρχής Λέρου σε δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για δημιουργία κλειστής δομής

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, ο Δήμος Λέρου δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID19 σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) των νησιών, τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, και παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που απαιτηθούν στο μέλλον πρόσθετες δράσεις.

Όμως το γεγονός αυτό ουδεμία σχέση έχει με τη δεδηλωμένη άρνηση του Δήμου μας, να αποδεχθεί τα κυβερνητικά σχέδια για εγκαθίδρυση κλειστών δομών σε νησιά, σε συνέχεια των ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της λαϊκής συνέλευσης επί του θέματος.

Όποιος θεωρεί ότι η πρόσφατη πανδημία έχει κάμψει το φρόνημα των κατοίκων της Λέρου σε σχέση με το ζήτημα αυτό, πλανάται πλάνην οικτράν. Πολλώ δε μάλλον τώρα που η πρόσφατη de facto κατάρρευση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας έχει στερήσει από την κυβέρνηση το τελευταίο πρόσχημα για να αποφεύγει την αποσυμφόρηση των νησιών.

Η δε συνεχιζόμενη προκλητική στάση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, ο οποίος επιλέγει να κάνει διάλογο με την κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Λέρου, αντί να σέβεται τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, μόνο θλίψη  προκαλεί. Ο ίδιος έχει επιλέξει να βαδίζει έναν πολύ μοναχικό δρόμο.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ