back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Δημάρχου Λέρου στη Θεατρική Ομάδα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπάντηση Δημάρχου Λέρου στη Θεατρική Ομάδα

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς και συλλόγους του νησιού, που στόχο έχει την υποστήριξή τους και την επίλυση προβλημάτων που τους απασχολούν, η με καταγγελτικό ύφος σημερινή «Ανακοίνωση» της Θεατρικής Ομάδας Λέρου δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση και εγείρει πάμπολλα ερωτηματικά για τους λόγους που ώθησαν τους συντάκτες της στη δημοσίευσή της.

Κι αυτό, γιατί μόλις πριν δύο μέρες, ο Δήμαρχος Λέρου δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην δημοτική σύμβουλο και πρώην πρόεδρο της Θεατρικής Ομάδας κα Φρόσω Τζανουδάκη, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα καταγράψουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και αναλόγως θα πράξουν.

Συν τοις άλλοις, η εικόνα διάλυσης του κινηματοθεάτρου που περιγράφεται στην ανακοίνωση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα κανείς δεν γνώριζε ότι ο προτζέκτορας προβολής δεν λειτουργεί, αφού μέχρι την περασμένη εβδομάδα στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτεμις όλοι είδαμε ότι ο προτζέκτορας λειτουργούσε κανονικά…! Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας ότι τις βραδινές ώρες το κινηματοθέατρο λειτουργεί ως σινεμά, προβάλλοντας ταινίες πρώτης προβολής με μηχανήματα που κόστισαν στον Δήμο το προηγούμενο έτος 45.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα σχετικά παραστατικά που υπάρχουν, το 2017 δαπανήθηκαν για την συντήρηση του κινηματοθεάτρου περίπου 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το κινηματοθέατρο έχει ήδη παραχωρηθεί για πέντε ημέρες στην Θεατρική Ομάδα, όπως κάθε χρόνο. Θεωρούμε λοιπόν ότι μέχρι τις 19.00, η θεατρική Ομάδα μπορεί να προγραμματίσει και να κάνει τις πρόβες της χωρίς να ανασταλεί η λειτουργία του σινεμά.

Όσον αφορά το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ που η Θεατρική Ομάδα πληρώνει ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ στον Δημοτικό Οργανισμό Παιδικών Σταθμών Αθλητισμού Πολιτισμού (ΔΟΠΑΙΣΑΠ), πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα έπρεπε να αναφερθεί στην «Ανακοίνωση», αφού όπως αντιλαμβάνεται ακόμη και κάποιος που δεν έχει σχέση με το θέμα, το συγκεκριμένο ποσό είναι αστείο μπροστά στα υπέρογκα ποσά που χρειάζεται το κινηματοθέατρο για την συντήρηση και λειτουργία του. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, μόνο για την αποκατάσταση των προβολέων, το κόστος ανέρχεται σε περίπου 5.000 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή Λέρου είναι και θα είναι στο πλάι ΟΛΩΝ των συλλόγων και φορέων του νησιού και θα συνεχίζει να τους στηρίζει με κάθε τρόπο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα διοικητικά τους συμβούλια αγωνίζονται πράγματι για τους συλλόγους που εκπροσωπούν και όχι για ιδιοτελείς σκοπούς που εμπεριέχουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ελπίζουμε τέλος, ότι η «Ανακοίνωση» της Θεατρικής Ομάδας η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, συντάχθηκε με γνώμονα την ειλικρινή αγωνία των μελών της και όχι με οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ