back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανοιxτή επιστολή προς τους Φορείς τα Σωματεία και τους Συλλόγους από την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνοιxτή επιστολή προς τους Φορείς τα Σωματεία και τους Συλλόγους από την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης Λέρου

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ στην Υγειονομική Κάλυψη Δράσεων και Εκδηλώσεων Φορέων – Σωματείων στο νησί μας.

Αξιότιμες και αξιότιμοι φίλες και φίλοι,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Ο φορέας με την επωνυμία ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, εθελοντικό, τοπικό σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2019 από μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εργάζονται και λειτουργούν ως επαγγελματίες υγείας, στις κρατικές δομές υγείας του νησιού της Λέρου.

Ο βασικός σκοπός και η αποστολή της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ αφορά κυρίως τη διάσωση ανθρώπων των οποίων η ζωή διατρέχει σοβαρό κίνδυνο καθώς και το να επικουρεί τους κρατικούς φορείς της υγείας και της πολιτικής προστασίας στο νησί της Λέρου με ενέργειες και δράσεις που έχουν να κάνουν με την πρόληψη, τη διάσωση και την προστασία τόσο της ζωής όσο και του περιβάλλοντος.

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ έχει καταχωρηθεί  με αριθμό επιχειρησιακής ένταξης 2983/17-10-2020 στο Μητρώο Εθελοντών του Πανελλαδικού Δικτύου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.4430/2016 και έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών προς εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής και επιστημονικά εμπεριστατωμένης εκπαίδευσης των μελών της.

Το καταστατικό λειτουργίας του σωματείου με την επωνυμία ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ εγκρίθηκε από το ειρηνοδικείο της Λέρου με την υπ’ αριθμό 9/2019 διάταξη και καταχωρήθηκε στο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Κω με αύξοντα αριθμό 4/2020.

Το κυριότερο τμήμα με το οποίο λειτουργεί η ομάδα μας είναι το Υγειονομικό της Τμήμα ή αλλιώς Τμήμα Πρώτων Βοηθειών το οποίο μέχρι στιγμής στελεχώνεται από είκοσι τρία (23) μέλη – διασώστες τα οποία έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην εξειδικευμένη παροχή πρώτων βοηθειών (Level 2) από την διεθνή εταιρεία Rescue Training International (RTI) και στελεχώνουν ένα άρτια εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο Υγειονομικό  Τμήμα.

Ως εκ τούτου η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ έχει  την δυνατότητα μέσω του τμήματος Πρώτων Βοηθειών που λειτουργεί να καλύψει υγειονομικά την οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση πραγματοποιηθεί στο νησί μας όπως π. χ. αθλητικά γεγονότα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κτλ. αλλά και να επιχειρήσει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως π.χ. τροχαία και εργατικά ατυχήματα, ανθρωπογενής και φυσικές καταστροφές κτλ. επικουρώντας πάντα τους επίσημους κρατικούς φορείς.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό το γεγονός ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί η διοργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε μαζικής εκδήλωσης ή γεγονότος από τον φορέα, το σωματείο το οποίο εκπροσωπείτε, η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ μετά των στελεχών του Υγειονομικού της Τμήματος έχει την δυνατότητα να καλύψει υγειονομικά την οποιαδήποτε εκδήλωση αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας τόσο στους παραβρισκόμενους όσο και στους συμμετέχοντες σε αυτήν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ούτως ώστε να καλύψουμε την εκδήλωση σας είναι το να μας αποστείλετε από πριν επίσημη πρόσκληση στην οποία θα αιτείστε την συμμετοχή της Ομάδας μας και στην οποία θα επιθυμούσαμε να μας περιγράψετε περιληπτικά το είδος καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης σας ούτως ώστε η διεύθυνση επιχειρήσεων της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ να έχει τις πληροφορίες και το χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμάσει κατάλληλα το σχεδιασμό της υγειονομικής κάλυψης της εκδήλωσης αυτής.

Για τα μέλη – διασώστες τα οποία στελεχώνουν το Υγειονομικό Τμήμα της  ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ η πρόσκληση για συμμετοχή και παρουσία στην Υγειονομική Κάλυψη της όποιας εκδήλωσης διοργανώσει ο φορέας σας αποτελεί ύψιστη τιμή και θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα την αναλάβουμε και θα την οργανώσουμε με τη δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα αυξάνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας όλων όσων συμμετέχουν σε αυτήν.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ