back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κ.Υ Λέρου – αποκλεισμός του γραφείου Διοικητή Κ.Θ.Λ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Κρατικού Θεραπευτηρίου - Κ.Υ Λέρου - αποκλεισμός του γραφείου Διοικητή Κ.Θ.Λ.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, ο Διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου, έχει ενημερωθεί από τριμήνου γραπτώς και προφορικώς, ότι άμεσα πρέπει να προβεί σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, προκειμένου να ενταχθούν οι πιστώσεις των πρόσθετων αμοιβών και να γίνει κατορθωτή η ενταλματοποίηση των υπερωριών μας από το μήνα Απρίλη και εδώ.

Παρ΄ όλες τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς διοίκησης στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

Όμως, συνάδελφοι, η μη καταβολή των υπερωριών μας, δεν είναι το μόνο ούτε το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είμαστε αποδέκτες μιας συνεχούς και πρωτοφανούς επίθεσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα. Στη μισθοδοσία του Οκτώβρη θα διαπιστώσουμε μια άνευ προηγουμένου μείωση των αποδοχών μας. Κράτηση υπέρ ανέργων και Ταμείου Πρόνοιας 3% αναδρομικά  από τον Γενάρη του 2011. Μείωση κατά 50% του επιδόματος απόδοσης αναδρομικά από την 1 Ιουλίου του 2011. Kαι βέβαια θα πρέπει να υπολογιστεί ο επιπλέον φόρος των 400,00€ το χρόνο, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς και του τέλους για τα σπίτια μας.

Επιπρόσθετος λόγος ανησυχίας μας είναι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για το νέο Οργανισμό του Κρατικού Θεραπευτηρίου, με δύναμη 400 κλινών χωρίς ταυτόχρονα να δημοσιοποιείται το σχετικό οργανόγραμμα ώστε να διαπιστώσουμε τον αριθμό των οργανικών θέσεων που προβλέπονται.

  • Η ανησυχία μας αυτή είναι εντονότερη από το γεγονός ότι έχει ανοίξει η κερκόπορτα αμφισβήτησης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεση και καθολική.

 

  • -Τα χαράτσια δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πληρωθούν.
  • -Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου αποκλείουμε το γραφείο του Διοικητή του Κ.Θ.Λ. διεκδικώντας τα αυτονόητα.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

             ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ             ΓΚΟΥΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ