back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. ΛΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. ΛΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδικών Σταθμών – Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Λέρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τον ν.4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει θέσει σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση.

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω, ο Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου καλεί όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και συλλόγους του νησιού που δεν έχουν τακτοποιήσει τα ζητήματα που προβλέπει ο ν.4373/2016, να προβούν στην εγγραφή τους, στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής Αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την ειδική Αθλητική αναγνώριση.

Με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της ΓΓΑ κάθε Σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του, εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα και συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία, τα οποία αφορούν ενδεικτικά τις εξής ενότητες: Στοιχεία φορέα, Αθλητές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αθλητική Δραστηριότητα, Οικονομικά και Φορολογικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, όσα αθλητικά σωματεία δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες αυτές μέχρι τις 31-8-2021, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία εγγραφής των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο, δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων αρμοδιότητας ΔΟΠΑΙΣΑΠ.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ