back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για την κατάργηση ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για την κατάργηση ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ

Μετά το μαύρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τρόικα θέλει να βάλει μαύρο και στα σχολεία. Μέσα σε μια νύχτα το υπουργείο παιδείας καταργεί 50 ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ και 2 ειδικότητες από τη γενική εκπαίδευση (καθηγητές ιταλικών και ισπανικών).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 2.500 εκπαιδευτικοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα και σταδιακά στο δρόμο της απόλυσης. Χωρίς να έχει ψηφιστεί ακόμα το πολυνομοσχέδιο, το υπουργείο έσπευσε να δημοσιεύσει τη λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων μας. Αποφασίσουμε και διατάζουμε!

Επίσης 20.000 μαθητές πετιούνται στο δρόμο από το υπουργείο παιδείας που θέλει να τους προσφέρει στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την πολιτική και τους υποστηρικτές της. Καλούμε τους συναδέλφους όπου κι αν βρίσκονται, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι τοπικές ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί καμία ειδικότητα από τα ΕΠΑΛ της περιοχής μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει άνεργος κανένας συνάδελφός μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν χωρίς σχολεία οι μαθητές μας, να έχουν ως μόνη διέξοδο τα ιδιωτικά ΙΕΚ, να μείνουν χωρίς τα εφόδια της μόρφωσης απέναντι στη σκληρή εργοδοσία.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στην Κάλυμνο, στην Κω και στα υπόλοιπα νησιά να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να έρθουν σε επαφή με γονείς, μαθητές, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και όλοι μαζί να παλέψουμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία μας. Καλούμε τα δημοτικά συμβούλια να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη πολιτική και να ενεργήσουν για τη διατήρηση των σχολείων μας. Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Καταστρέφουν το δικό μας παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και όλοι μαζί να παλέψουμε. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Κυριακή 14/7/2013 ανοιχτή γενική συνέλευση (συνάντηση φορέων) στις 6μ.μ. στο ΚΑΠΗ Καλύμνου.

Τρίτη 16/7/2012 συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος          Η Γραμματέας

Κριαράς Στέλιος   Ρώϊμπα Φωτεινή

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ