back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ  Δωδ/σου για τις εξετάσεις

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ  Δωδ/σου για τις εξετάσεις

Αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας υπέβαλαν πολλά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, με το οποίο ζητούσαν να διευθετήσουν το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη διεξαχθούν αυτές στα ασφυχτικά περιθώρια που όριζε σχετική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ.

Αυτό είναι απαραίτητο ώστε οι μαθητές να υποστούν τη δοκιμασία των εξετάσεων με το λιγότερο δυνατό επώδυνο τρόπο.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘ παραχώρησε τη σχετική ευχέρεια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, η Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου εκτιμά και αποφασίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα διαφορετικά από ότι ορίζει η αρχική εγκύκλιος.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει σε ελάχιστες ημέρες να συμπιεστεί η γραπτή εξέταση πλήθος μαθημάτων με ότι αυτό σημαίνει για την ψυχολογία, την κόπωση, την προετοιμασία και την απόδοση των μαθητών. Θεωρούμε άκρως αντιπαιδαγωγική αυτή την απόφαση, που οξύνει παραπέρα την πίεση που δέχονται ήδη οι μαθητές από ένα σχολείο, που όλο και περισσότερο εξοντώνει αντί να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά.

Ζητάμε το κάθε σχολείο με το σύλλογο διδασκόντων, που γνωρίζει τις ανάγκες των μαθητών, να καθορίσει το πρόγραμμα των εξετάσεων σ’ ένα χρονικό πλαίσιο λιγότερο ασφυκτικό. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ