back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Λέρου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με την χτεσινή κατάληψη στα γραφεία του Δήμου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Λέρου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με την χτεσινή κατάληψη στα γραφεία του Δήμου

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέες και νέοι,

Χτες γίναμε μάρτυρες μιας κινητοποίησης-κατάληψης κτηρίων του Δήμου στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Δημου Λέρου, μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων (δυνάμεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) , με κεντρικό αιτημα το κλεισιμο της πόρτας” στην σχεδιαζόμενη απόσπαση δύο εργαζόμενων από την ΔΟΥ Λέρου με πρόσχημα την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δημου που θα έχει σαν επακόλουθο την αύξηση “των Δημοτικών τελών, υψηλά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς” κ.λπ.

Καταρχην το Κ.Κ.Ε. με υπευθυνότητα απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι η εφαρμογή του Καλλικράτη στους Δήμους θα έχει σαν άμεσο επακόλουθο, την μετατροπή των Δήμων σε Α.Ε., στον βαθμό μάλιστα που μειώνεται σε εξαντλητικά επίπεδα ο κρατικός προϋπολογισμός, αποτέλεσμα του οποίου είναι οι ίδιοι Δήμοι να πρέπει να φροντιζουν την αυτοχρηματοδότηση τους που συνεπάγεται την επιβάρυνση με φόρους και τέλη τον ήδη σκληρά από τετραετια δοκιμαζόμενο λαό.

Επομένως είναι παραπλανητική , πλήρως αποπροσανατολιστική και άστοχη η ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων, που αποδίδει σε λάθος αίτια τα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών της τρικομματικης που στηρίζει τα μνημόνια, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, καθώς και των υπόλοιπων δυνάμεων που υποστηρίζουν την πάση θυσία παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο Καλλικράτης άλλωστε είναι πλήρως εναρμονισμένος με την Ε.Ε. που όλα τα κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ, στηρίζουν ολόπλευρα με τα προγράμματά τους και τις πολιτικές που ακολουθούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Δημο να γυρισουν την πλάτη στους συνδικαλιστές και σε όλους εκείνους που στρέφουν τους εργαζόμενους απέναντι στην τάξη τους. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η λογική, που βάζει εργάτες να βρίσκονται απέναντι σε εργάτες, τη στιγμη μάλιστα που ο κοινωνικός αυτοματισμός-κανιβαλισμός , προβάλλεται ως η μόνη ̈διέξοδος ̈, όπως μας έδειξε η συνεργασια της Περιφέρειας Κρήτης μαζί με μεγαλοπαραγωγούς προκειμένου να σπάσουν την απεργία των ναυτεργατών, από τη τρικομματικη κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες ωστε να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η στάση λοιπόν της πλειοψηφίας του ΔΣ των εργαζομένων στο Δήμο Λέρου που προώθησε μια κινητοποίηση σαν αυτή που έγινε χτες, χειραγωγεί αλλά και προβάλλει το ατομικό συμφέρον έναντι του συλλογικού. Αποδυναμώνει και εκφυλίζει τους αγώνες του εργατικού κινήματος διασπώντας τους εργαζόμενους του νησιού σε πληβειους και ευγενείς.

Ιδιαίτερα σε μια συγκυρία μάλιστα που για να αντιμετωπιστεί η επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του μεγάλου κεφαλαίου ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και των συμμάχων τους και η συσπείρωση τους σε ταξικά προσανατολισμένα σωματεία, συστράτευση με το Π.Α.ΜΕ για την οριστική ρήξη με τον καπιταλισμό και την ανατροπή του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην 24ωρη πανεργατικη ΑΠΕΡΓΙΑ, να διαδηλωσουν μαζι με το ΠΑΜΕ στις 20/02 στο Πλάτανο στις 10:30 π.μ.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Λέρος 07/02/2013

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ