back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ (Ε.Ι.Θ.Ε.Λ)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση - Καταγγελία της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ (Ε.Ι.Θ.Ε.Λ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  Δ.Σ

Συνεχίζεται η απαράδεκτη, εγκληματική κατάσταση να μην υπάρχει εφημερεύων ιατρός στις αεροδιακομιδές Ρόδου , με αποτέλεσμα ασθενείς σε βαριά κατάσταση να μεταφέρονται   με συνοδεία ιατρών των μονάδων υγείας, γεγονός που ενέχει κινδύνους για την ασφαλή διακομιδή των ασθενών, παράλληλα αποδυναμώνονται οι ήδη υποστελεχομένες  δομές υγείας .

Οι γιατροί τις περισσότερες των περιπτώσεων λογω και των περικοπών δρομολογίων αποκλείονται στον τόπο κατάληξης  των διακομιδών.

Οι δημόσιες  μονάδες υγείας της περιοχής μας έχουν φτάσει στα όρια τους , εξαιτίας της υποστελέχωσης , της κούρασης του προσωπικού, της αναστολής των αδειών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Καθημερινά προστίθενται και νέα προβλήματα στην λειτουργία τους .

Χθες 22/10/2021 έγινε αεροδιακομιδή αρρώστου με συνοδεία εφημερεύοντος  ιατρού από το Κ.Υ Πάτμου στο Γ.Ν Ρόδου. Το ίδιο συνέβη   στις  10/9/2021 ( από Κ.Υ Πάτμου και δεύτερο  περιστατικό από το Γ.Ν-Λέρου σε διαφορετικές ώρες ), επίσης στις 27/9/2021 ( πάλι δυο περιστατικά από Γ.Ν. Καλύμνου και από το Κ.Υ Πάτμου) (Η Ένωση μας έχει εκδώσει αντίστοιχες ανακοινώσεις)   

Στον τομέα αερομεταφορών ΡΟΔΟΥ υπηρετεί ένας ιατρός και ενισχύεται με μετακινήσεις  ιατρικού προσωπικού από τα κεντρικά. Όμως με τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού, το ήδη μειωμένο  προσωπικό δεν επαρκεί, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών έχει εμβολιαστεί.

Επομένως αρκετές ημέρες τον μηνά δεν υπάρχει εφημερεύων ιατρός στον τομέα των αεροδιακομιδών Ρόδου. Έως το τέλος του μηνά Οκτώβριου, δεν θα υπάρχει γιατρός εφημερίας στις αεροδιακομιδές Ρόδου.

Ο πολίτικος  αμοραλισμός των κυβερνόντων είναι επικίνδυνος .

Τον απέδειξαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζουν να τον επιδεικνύουν αδιάφοροι για τις ζωές που κοστίζει.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις αναστολές για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων της δημόσιας Υγείας που αφορούν το ΕΚΑΒ και όχι μόνο.  Άλλωστε τα περιβόητα ΣΔΙΤ   (σύμπραξη με ιδιώτες) αποτελούν πρωταρχική στόχευση όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά,   υπηρετώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες στο χώρο της υγείας.

Τα αποτελέσματα της σταδιακής παράδοσης του ΕΚΑΒ , αλλά και της άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας, στους ιδιώτες που θησαυρίζουν και σε αυτόν τον τομέα θα έχει τραγικά αποτελέσματα  για τον λαό μας.

Απαιτούμε πλήρη στελέχωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με ιατρικό και άλλο προσωπικό διασώστες –πληρώματα , έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι λαϊκές ανάγκες σε αυτόν τον τομέα και να  συμβάλλει αυτό,  στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών  των νησιών μας, καθώς επίσης  και όλων των αγόνων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, για την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, του σημαντικού αυτού  τομέα  της δημόσιας υγείας.

Καλούμε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους  των νησιών μας, μέσα από τα σωματεία τους ,  να αναδείξουν το θέμα και να προχωρήσουμε με συντονισμένο αγώνα για την άμεση στελέχωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ