back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ι.ΘΕ.Λ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/4/2022

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ι.ΘΕ.Λ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/4/2022

Στην Απεργία στις 6 Απριλη οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός μια γροθιά !

Ενάντια  στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, στην ακρίβεια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο !

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των σωματείων και φορέων της Λέρου

Στον χώρο έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου ώρα 11.00 π.μ

Στην Υγεία :

  • Με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό έως και σήμερα. Με την κρατική χρηματοδότηση για την δημόσια υγεία να μειώνεται συνεχώς . Με τις ψυχιατρικές μονάδες του Κρατικού θεραπευτηρίου υποστελεχωμενες. Με μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου μας.  Με απουσία γιατρών ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών των κάτοικων του νησιού μας αλλά και των γύρω μικρότερων νησιών, όπως νευρολόγου, οφθαλμίατρου, δερματολόγου, γαστρεντερολόγου, γενικής ιατρικής. Με την κατάρρευση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάτμου εξαιτίας της υποστελεχωσης προσωπικού. Με την υπολειτουργία, των μόνο κατά όνομα Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων Λειψών και Αγαθονησιου,  χωρίς το απαραίτητο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό γενικής ιατρικής.
  • Με την προώθηση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας, με τον ασθενή πελάτη και τον εργαζόμενο λάστιχο. Τα νοσοκομεία – επιχειρήσεις είτε με τη μορφή ΝΠΙΔ είτε με τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών, θα λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. (για την «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων») και τα κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε η ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. (μετεξέλιξη της ΕΣΑΝ Α.Ε.) στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.

Στα εργασιακά :

  • Με το νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το κατακτημένο με αγώνες 8ωρο και επεκτείνει τη δουλειά λάστιχο με όλες τις μορφές της, άρση μονιμότητας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τηλεργασία, πετσοκομμένες άδειες και επιδόματα. Λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Στην ακρίβεια : 

  • Με τον πληθωρισμό να «τρέχει» με 8% τον Μάρτη, με 45% αύξηση της ενέργειας.
  • Με την αύξηση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης .

ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΠΟΛΕΜΟ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΗΣΤΩΝ. ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ .

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε

Σε αυτό τον άδικο και καταστροφικό πόλεμο είμαστε με τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλων των χωρών.

Δίνουμε μαζικά το παρόν στην Απεργία και στη Συγκέντρωση

ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΑΠΡΙΛΗ, 11.00 π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια, απεργούμε και βγαίνουμε στους δρόμους!

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, μειώσεις και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στελέχωση των μονάδων υγείας της περιοχής μας  με ιατρικό, με νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.  Άρση των αναστολών εργασίας των υγειονομικών .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

Ο Πρόεδρος                  Ο Αντιπρόεδρος

Γ. Τσουκαλάς                Ε. Φούρναρης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ