back to top
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου ευχαριστεί τους πολίτες της Λέρου για την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις του και ενημερώνει ότι το χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, θα συνεχίσει να λειτουργεί κάθε Σάββατο και ώρες 10 π.μ. – 13.00 στο ίδιο χώρο, στην αίθουσα, που έχει παραχωρήσει η κυρία Άννα Καρανικόλα, δίπλα στο φροντιστήριό της ξένων γλωσσών στο Λακκί.

Με οδηγό την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη αυτο-οργανωνόμαστε και προχωράμε.

-Ενημερώνουμε επίσης τους συμπολίτες μας ότι κατά τον μήνα Ιούνιο διανεμήθηκαν σε οικογένειες της Λέρου, καθώς και στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου μας, συνολικά 150 κουτιά βρεφικού γάλακτος, που είχε προσφέρει η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» από την Αθήνα.  Διανεμήθηκαν επίσης τρόφιμα που προσφέρθηκαν από αλληλέγγυους πολίτες της Λέρου.

-Επίσης προσφέρθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και εμφιαλωμένα νερά και γάλατα  παιδιά, σε πρόσφυγες, που καταφθάνουν καθημερινά στο νησί από την σπαρασσόμενη Συρία. Σημειώνεται ότι σε διάστημα 20 ημερών έχουν περάσει από το νησί περίπου 300 Σύριοι πρόσφυγες.

Επειδή, όμως, συνεχώς υπάρχει ανάγκη σε είδη ατομικής υγιεινής, γίνεται έκκληση για τη συνέχιση της συλλογής τέτοιων ειδών. Συγκεκριμένα χρειάζονται:

1) Οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.

2) Σαμπουάν – σαπούνια.

3) Παιδικές πάνες.

Τα πράγματα θα συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο που λειτουργεί το παζάρι.

Δρούμε συλλογικά – στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Αλληλεγγύη για όλους

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ