back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για την επαναλειτουργία της βιντζότρατας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνάκληση της Υπουργικής Απόφασης για την επαναλειτουργία της βιντζότρατας

Στην ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για την επαναλειτουργία της βιντζότρατας προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου βάζοντας έτσι τέλος στο προεκλογικό δωράκι που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η Greenpeace χαιρετίζει την απόφαση του Βαγγέλη Αποστόλου και επισημαίνει ότι αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία και βάζει τέλος στην καταστροφή που προκαλούσε αυτό το αλιευτικό εργαλείο στις ελληνικές θάλασσες].

Όπως σημειώνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση η προκλητική απόφαση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Καρασμάνη, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, να επαναφέρει τη βιντζότρατα στην ενεργό δράση για «ερευνητικούς» λόγους, έδωσε πρακτικά τη δυνατότητα στο εργαλείο αυτό να δραστηριοποιείται κοντά στις ακτές για μια ολόκληρη αλιευτική περίοδο.

Η απόφαση αυτή παραβίαζε την ευρωπαϊκή  νομοθεσία[5], απειλούσε άμεσα το θαλάσσιο περιβάλλον και ερχόταν σε σύγκρουση με τη συντριπτική πλειονότητα των μικρών παράκτιων ψαράδων, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας το επάγγελμά τους να σβήνει από την υποβάθμιση των θαλασσών και την υπεραλίευση.

topontiki.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ