back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου – Βράβευση Λεριών Αθλητριών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου - Βράβευση Λεριών Αθλητριών

Με τη συμμετοχή 500 περίπου αθλητών, αθλητριών, προπονητών και εκπροσώπων από 35 σωματεία στίβου και 12 σωματεία – σχολεία με ΑΜΕΑ από 15 νησιά του Αρχιπελάγους διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης οι 24οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου. Τους αγώνες διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Αποτελούν την μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση του Αιγαίου Πελάγους και προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στα νησιά που αναλαμβάνουν κάθε χρόνο την διοργάνωσή τους. Αυτό σε ότι αφορά την οικονομία, την ανάπτυξη του στίβου, τη δημιουργία και συντήρηση σταδίων και τέλος την επικοινωνία και την σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Αρχιπελάγους έχουν την ευκαιρία ξεπερνώντας τα φυσικά εμπόδια του νησιωτικού χώρου (που δεν τους επιτρέπουν να μετέχουν συχνά σε αγώνες), να συνευρίσκονται, να συναγωνίζονται και να συνεχίζουν την παράδοση των αγώνων που πρωτοξεκίνησαν το 1927 από την πόλη της Μυτιλήνης.

Από το 1986 που έγινε η αναβίωση των αγώνων μέχρι σήμερα ο χώρος του Αιγαιοπελαγίτικου συμπλέγματος ανέδειξε όχι μόνο Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές αλλά και αθλητές που διακρίνονται μαζικά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες όλων των κατηγοριών.

Στους αγώνες πήρε μέρος η Ουρανία Ρεμπούλη του ΓΣ Νέων Λέρου, 5η στα 10.000μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων γυναικών καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας με επίδοση 34.15.15.

Για τον λόγο αυτό βραβεύθηκε την πρώτη μέρα των αγώνων, όπως βραβεύθηκε και η Άννα Κατσιματίδου για τις διακρίσεις της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Επίσης αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες πήραν μέρος και μεταξύ αυτών η Μαρία Ζωγραφάκη (ΚΑΖΩΝΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ), η Μαρία Πιννή (ΓΑΣ ΥΓΕΙΑ ΡΟΔΟΥ), ο Παντελής Σεϊτανίδης (ΕΥΔΑΜΟΣ ΚΩ) και αρκετοί άλλοι αξιόλογοι αθλητές.

Ο αριθμός συμμετοχής των αθλητών θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά στα πλαίσια περιστολής των δαπανών και τήρησης του προϋπολογισμού υπήρχε αριθμητικό όριο συμμετοχής των αθλητών από κάθε σωματείο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των αγώνων το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου SILVER – BAY, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των προέδρων, παραγόντων και προπονητών των ΕΑΣ του Αιγαίου, όπου ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία και κυρίως για τις περικοπές κονδυλίων από πλευράς Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι οποίες οδηγούν τον ΣΕΓΑΣ σε οικονομικό αδιέξοδο με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κλασικό αθλητισμό.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα ο Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Λέρου πήγε κάτι περισσότερο από καλά. Οι αθλητές του με τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις του τον έφεραν για πρώτη φορά στην 5η θέση σε σύνολο 35 συμμετεχόντων σωματείων. Συγκεκριμένα η Άννα Κατσιματίδου “σάρωσε” κερδίζοντας την 1η θέση στον δίσκο γυναικών και την 1η θέση στη σφαίρα γυναικών, ο Μούγκρος Ισίδωρος την 1η θέση στα 1.000μ. παμπαίδων Α΄, η Ρεμπούλη Ουρανία 2η στα 1500μ. και την 7η θέση στα 400μ. γυναικών, ο Νομικός Αντώνης 2ος στα 60μ. παμπαίδων Β΄ , η Βασιλικού Γεωργία 3η στα 80μ. παγκορασίδων Α΄, ο Ροδάτης Γιάννης 3ος στα 150μ. παμπαίδων Β΄, η Παγώνη Δήμητρα 6η στο μήκος παγκορασίδων Α΄, ο Νταλαρής Αναστάσιος 6ος στα 150μ. παμπαίδων Β΄, η Σούλου Άννα 7η στα 80μ. παγκορασίδων Α΄, η Βάρνα Άννα-Μαρία 8η στα 1.000μ. παγκορασίδων Α΄, ο Τσελεμέγκος Ορέστης 8ος στα 80μ. παμπαίδων Α΄ και η Χλωρού Ιωάννα 9η στα 1.000μ. παγκορασίδων Β΄.

Τέλος στη σκυταλοδρομία 4χ100 της κατηγορίας γυναικών οι αθλήτριες Σούλου Άννα-Παγώνη Δήμητρα-Βασιλικού Γεωργία και Ρεμπούλη Ουρανία, κέρδισαν την 2η θέση.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ