back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

AIDS. Ένας ιός που, μετρώντας σήμερα σχεδόν 35 εκατομμύρια φορείς, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες του καιρού μας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥAIDS. Ένας ιός που, μετρώντας σήμερα σχεδόν 35 εκατομμύρια φορείς, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες του καιρού μας

Αυτή η πληθώρα των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του AIDS σε συνδυασμό με το γεγονός πως θεραπεία λαμβάνει μόνο το 34% από τα 26 εκατομμύρια που την δικαιούνται, μαρτυρά πως το φαινόμενο παραμένει οξύτατο αν και αποφεύγουμε να το συζητάμε.

Δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης, λοιπόν, πρέπει να πραγματοποιούνται και να στηρίζονται καθώς το ζήτημα μας αφορά όλους.

Ωστόσο, το AIDS, πέρα από μία φονική επιδημία, συνιστά ταυτοχρόνως κι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Οι φορείς του ιού καλούνται να διαχειριστούν, εκτός από την κλονισμένη τους υγεία, και το κύμα ρατσισμού που τους φέρνει αντιμέτωπους με την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό από τον κοινωνικό ιστό. Φυσικά για κράτος πρόνοιας ούτε συζήτηση. Έρμαια αυτής της αμείλικτης ψυχολογικής βίας, στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και, πολύ περισσότερο, εμείς οι νέοι που αντιπροσωπεύουμε την πρωτοπορία και χαράσσουμε το αύριο του τόπου. Ας μην αφήσουμε τον τυφώνα του AIDS να μας παρασύρει. Ας γίνουμε εμείς άνεμος ελπίδας και ας φέρουμε τη λύτρωση στις ζωές και στις καρδιές τόσων ανθρώπων!

Συντονιστική Ανεξάρτητων Ελλήνων Λέρου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ