back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άγριος ξεσηκωμός των κατοίκων της Λέρου για το κλείσιμο της Εφορίας! Καταθέτουν τα όπλα οι εθνοφύλακες!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΆγριος ξεσηκωμός των κατοίκων της Λέρου για το κλείσιμο της Εφορίας! Καταθέτουν τα όπλα οι εθνοφύλακες!

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Λέρου και των γύρω νησιών για το κλείσιμο της ΔΟΥ Λέρου προτιθέμενοι να καταθέσουν τα όπλα τους στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής και να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους. 

Αυτά αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων στη σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα του Δήμου Λέρου, που συνεδρίασε σήμερα 11 Ιουνίου 2013 στο γραφείο του Δημάρχου και αποφάσισε, ότι αν δεν γίνει αναστολή της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Λέρου, μετά τη επερχόμενη συνάντηση της Πέμπτης με τον Γ. Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ο λαός της Λέρου θα πράξει τα ακόλουθα: 

1. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής και θα γίνει παράδοση των όπλων από τους έφεδρους εθνοφύλακες, με προφανείς συνέπειες.

2. Οι κάτοικοι θα εμποδίσουν την απομάκρυνση του αρχείου και του εξοπλισμού της Δ. Ο. Υ. Λέρου.

3. Εφόσον η Δ. Ο. Υ. Λέρου κλείσει, οι κάτοικοι θα αρνηθούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Εντωμεταξύ, Οι 6 ΔΟΥ (μαζί με την ΔΟΥ Λέρου) των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία στις 17/6/2013 και η αντίστοιχη ΔΟΥ στην οποία αυτές εντάσσονται είναι:

  1. ΔΟΥ Σαλαμίνας –> ΔΟΥ Ε’ Πειραιά
  2. ΔΟΥ Κυθήρων –> ΔΟΥ Α’ Πειραιά
  3. ΔΟΥ Θάσου –> ΔΟΥ Καβάλας
  4. ΔΟΥ Παξών –> ΔΟΥ Κέρκυρας
  5. ΔΟΥ Ιθάκης –> ΔΟΥ Αργοστολίου
  6. ΔΟΥ Λέρου –> ΔΟΥ Κώ

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠ.ΟΙΚ., η επιλογή των ΔΟΥ έγινε με κριτήριο τη μικρή απόσταση από τη στεριά (Σαλαμίνα και Θάσος) ή το μικρό αριθμό συναλλαγών που διενεργούν με πολίτες. Συγκεκριμένα οι 4 ΔΟΥ που διαθέτουν τις λιγότερες ενεργές ρυθμίσεις (κάτω των 60) κατά την ημερομηνία 31/5/2013 παρουσιάζονται στον ακόλουθο πίνακα:

Δ.Ο.Υ.

Αριθμός ενεργών ρυθμίσεων την 31/5/13

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

1.096

ΑΙΓΙΝΑ

250

ΘΑΣΟΣ

250

ΛΗΜΝΟΣ

248

ΠΟΡΟΣ

207

ΑΓ IOY ΚΗΡΥΚΟΥ

150

ΣΚΟΠΕΛΟΣ

126

ΥΔΡΑ

110

ΣΚΙΑΘΟΣ

107

ΣΠΕΤΣΕΣ

104

ΚΕΑ

103

ΑΝΔΡΟΣ

102

ΤΗΝΟΣ

93

ΚΑΡΠΑΘΟΣ

92

ΚΑΛΥΜΜΟΣ

89

ΜΗΛΟΣ

82

ΛΕΡΟΣ

58

ΚΥΘΗΡΑ

52

ΠΑΞΟΙ

29

ΙΘΑΚΗ

23

Σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο θα λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ. Τα ΓΕΦ στεγάζονται σε κτήρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα ΓΕΦ οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ…

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ