back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αγώνες Αιγαιοπελαγιτών Εθελοντών Αγωνιστών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου & Γ.Σιλντ/ G.Schildt’s Memory race στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑγώνες Αιγαιοπελαγιτών Εθελοντών Αγωνιστών Β' Παγκοσμίου Πολέμου & Γ.Σιλντ/ G.Schildt's Memory race στη Λέρο

Ο Ναυτικός Όμιλος Λέρου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Λέρου «Άρτεμις», τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου διοργανώνουν τον αγώνα Αιγαιοπελαγιτών Εθελοντών Αγωνιστών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ώστε να αναδειχθεί μία σημαντική σελίδα της νεότερης ιστορίας των νησιών μας που παραμένει άγνωστη.

Με τον Αγώνα αυτό τιμώνται οι νέοι του 1940 που με κίνδυνο της ζωής τους έφυγαν κρυφά από τα νησιά μας για την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο, για να πολεμήσουν για την πατρίδα. Παιδιά ηλικίας 18-20 ετών εθελοντικά επάνδρωσαν:

1. Το Σύνταγμα Δωδεκανησίων Εθελοντών, που πολέμησε κατά των Γερμανών στη περιοχή της Φλώρινας τον Απρίλιο και Μάιο 1941.
2. Το 1ο Δωδεκανησιακό Σύνταγμα Μ. Ανατολής που πήρε μέρος στη μάχη του Ελ-Αλαμέιν και του Ρίμινι.
3. Τον Ιερό Λόχο που έδρασε στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.
4. Τις μονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αίγυπτο.

Συνδιοργανωτές: Ναυτικός Όμιλος Λέρου, Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου, Ναυτικός Όμιλος Σάμου.

Ο Αγώνας Αιγαιοπελαγιτών Εθελοντών Αγωνιστών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα διεξαχθεί από 19 Σεπτεμβρίου 2012 έως και 20 Σεπτεμβρίου 2012 και θα μπορούν να συμμετέχουν σκάφη καταμετρημένα κατά ORC-I, ORC-Club, IRC αλλά και μη καταμετρημένα σκάφη στην κατηγορία OPEN CLASS.

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 19-9-2012. Εκκίνηση ώρα 10:00 από Μαραθόκαμπο Σάμου και προορισμό τους Λειψούς. Απόσταση 24 ν.μ. περίπου.
Πέμπτη 20-9-2012. Εκκίνηση ώρα 10:00 από Λειψούς με προορισμό τη Λέρο. Απόσταση 14 ν.μ. περίπου.

Γ.Σιλντ/ G.Schildt’s Memory race

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διεξαχθούν οι αγώνες G.Schildt’s Memory race, στις 21 Σετεμβρίου 2012.

Ο Γιώραν Σίλντ ήταν φιλόσοφος, συγγραφέας, κριτικός τέχνης, ιστιοπλόος. Τα βιβλία του «Στα χνάρια μίας ευχής»,  «Στα ίχνη του Οδυσσέα», «Στα νερά του Ίκαρου», «Η ζωή μου στη Λέρο» και άλλα, που μεταφράστηκαν σε δεκαπέντε γλώσσες και διαβάστηκαν από εκατομμύρια σ’ όλο τον κόσμο, αποτελούν ύμνο για την Ελλάδα.

Ήταν λάτρης του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Αγάπησε τη Λέρο και την επέλεξε σαν δεύτερη πατρίδα του. Εκεί, από το 1965 και μετά συνέγραψε τα περισσότερα από τα βιβλία του. Η προσφορά του στην προβολή του ελληνικού τουρισμού είναι ανυπολόγιστη. 

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες: www.nc-leros.gr

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ