back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα προσκομίσει τα στοιχεία το ΤΕΕ Δωδεκανήσου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα προσκομίσει τα στοιχεία το ΤΕΕ Δωδεκανήσου!

Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου μετά τις καταγγελίες στην Εισαγγελία της Κω, θα αποστείλει άμεσα και στο Γενικό Γραμματέα της Aποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής της Λέρου.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλλης συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο της Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών κ. Ηλία Αργύρη και τον νομικό εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αναστάσιο Ντάλια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ ο ιδιώτης για τον οποίο έχουν γίνει πολλές καταγγελίες εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και με απόφαση του δημάρχου ορίστηκε ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας του Δήμου Λέρου στις 3-1-2011. Ομως υπήρξαν νέες καταγγελίες. Το αποτέλεσμα ήταν ο δήμαρχος του νησιού να αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας του γραφείου καταγγελιών αυθαίρετων κτισμάτων μέχρι την πρόσληψη προσωπικού.

«Δηλαδή, διατάχθηκε ο συνάδελφος να μην εκτελεί τα καθήκοντά του. Τα ευτράπελα συνεχίστηκαν αφού μετά από νέες καταγγελίες στο τέλος μπήκε λουκέτο στην πόρτα του προϊσταμένου της Πολεοδομίας. Μετά από όσα έγιναν η διοικούσα επιτροπή αποφάσισε να διαβιβάσει, τα στοιχεία στην Εισαγγελία της Κω. Για να φανεί τι έχει συμβεί θα στείλουμε τα στοιχεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Έχουμε ευθύνη στα μέλη μας και στην κοινωνία Δεν μπορεί τα φαινόμενα αυτά, να μένουν στην αφάνεια. Εχουμε δείξει αποφασιστικότητα και σε εμάς δεν επικρατεί η λογική του κουκουλώματος και της συγκάλυψης. Όταν έχουμε στοιχεία για παρανομίες και παρατυπίες, τότε θα τα δημοσιοποιήσουμε» δήλωσε ο κ. Γρύλλης προσθέτοντας πως το ΤΕΕ θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις παρεμβάσεις του με στόχο την τήρηση της νομιμότητας.

«Το ΤΕΕ θα στηρίξει όλους τους μηχανικούς συναδέλφους που δέχονται τυχόν παρεμβάσεις προκειμένου να μην ασκούν τα καθήκοντά τους», τόνισε ο κ. Γρύλλης.

«Είμαστε ενάντια σε όλα αυτά και θέλουμε να πέσει φως στην υπόθεση αυτή. Αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν γιατί έτσι υποβαθμίζεται ο κλάδος μας. Εφιστούμε την προσοχή στους πολιτικούς προϊσταμένους να μην εμποδίσουν το έργο των μηχανικών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ κ. Ηλίας Αργύρης.

«Όλα τα στοιχεία, έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές και πρόκειται να διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση», δήλωσε ο κ. Αναστάσιος Ντάλιας.

Το ΤΕΕ ενημερώθηκε εγγράφως και για άλλες ατασθαλίες, όπως για την προσφυγή που έκανε μια Ιταλίδα η οποία αγόρασε οικόπεδο, με ημιτελή οικία και εκ των υστέρων διαπίστωσε ότι είχε κτιστεί σε όμορο ακίνητο και όχι σε αυτό που αγόρασε.

Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου δηλώνει τα ακόλουθα:

  • Α) Θα συνεχίσει με αμείωτη αποφασιστικότητα τις παρεμβάσεις του σε θέματα που έχουν σχέση με την τήρηση της νομιμότητας. Απέναντι σε πρακτικές που εξαπατούν τους πολίτες και δυσφημούν τον κλάδο μας δεν μπορεί να επιδεικνύεται ανοχή.
  • Β) Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση έτσι και στο μέλλον θα στηρίξει όλους τους συναδέλφους δημόσιους υπάλληλους σε περίπτωση που δέχονται τυχόν παρεμβάσεις προκειμένου να μην ασκoύν τα καθήκοντα τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Γ) Στην παρούσα χρονική συγκυρία που επικρατούν εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στην οικονομία για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ο κλάδος των μηχανικών βιώνει με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της κρίσης, οφείλουμε να αντιδρούμε σε αντίστοιχα φαινόμενα».

Με πληροφορίες από Εφημερίδες “Δημοκρατική” & “Ροδιακή”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ