back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10ο Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο στην Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ10ο Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο στην Λέρο

Το φετινό 10° φεστιβάλ Ένας μήνας με τον ιταλικό κινηματογράφο παρουσιάζει στην Λέρο, με την υποστήριξη του Δήμου και του ΔΟΠΑΙΣΑΠ, έξι ταινίες που ανήκουν στο 8° περιοδεύον αφιέρωμα cinema.it_2022, το οποίο ταξιδεύει σε 22 χώρους της Ελλάδας μέσω του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας καθώς και με την υποστήριξη της ΟΚΛΕ.

Το αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά σε εθνικό επίπεδο είναι διοργανωμένο από τον AIAL σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Tempo Forte.

Το ετήσιο αφιέρωμα αποτελεί μέρος της προώθησης του ιταλικού κινηματογράφου στην Ελλάδα, πρωτοβουλίας και συντονισμού του AIAL σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο. Αυτή η προώθηση περιλαμβάνει, σε συνδυασμό με προβολές διά ζώσης ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, ακόμα και διαδικτυακές προβολές μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Το φετινό αφιέρωμα επιστρέφει διά ζώσης μετά δύο χρόνια διαδικτυακής έκδοσης λόγω πανδημίας με έξι ταινίες που αποτελούν μια επιλογή της πιο πρόσφατης παραγωγής Ιταλών σκηνοθετών. Οι ταινίες είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

Οι προβολές θα γίνουν στην Λέρο στο Δημοτικό Θέατρο Λακκίου από τις 26 Οκτωβρίου στις 30 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη στις 9 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ