ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
louloudias
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Alinda
16 ° Δε
15 ° Τρ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ » Σαφές μήνυμα Γιώργου Χατζημάρκου προς Δήμο Ρόδου – ΔΕΥΑΡ: «Η ΠΝΑι δεν υποκύπτει σε κανέναν πολιτικό εκβιασμό»

Σαφές μήνυμα Γιώργου Χατζημάρκου προς Δήμο Ρόδου – ΔΕΥΑΡ: «Η ΠΝΑι δεν υποκύπτει σε κανέναν πολιτικό εκβιασμό»

Άκης Γρεκός Συντάκτης: Άκης Γρεκός
30/07/2025
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 6 Λεπτά
0
57
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.2k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

«Την συζήτηση αυτή θα τη φτάσω μέχρι το τέλος» • «Η ΔΕΥΑΡ μοιάζει με τον εμπρηστή που έρχεται μετά την καταστροφή του δάσους και θέλει να αναλάβει την αναδάσωση!» • Σκληρή γραμμή από τον Νικηφόρο Παπανικόλα – Πρότεινε ακόμη πιο επιθετικές νομικές ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας • Εξόργισε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σπύρο Αποστόλου, η ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΡ, κ. Σωτήρη Βαγιανού κατά την διάρκεια της συνεδρίασης – Γιατί δεν του δόθηκε ο λόγος • Τα έργα και οι δράσεις των οποίων προτάθηκε η αναστολή χρηματοδότησης

Για ωμό, κυνικό και πολιτικό εκβιασμό κατηγόρησε ρητώς, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος την ΔΕΥΑΡ έναντι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εδώ και πολλούς μήνες, με αποκορύφωμα το αίτημά της να εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο την ανάληψη από την ίδια της λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος Γαδουρά, με το επιχείρημα ότι η Περιφέρεια αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση λειτουργίας του έργου με την ανάδοχο εταιρεία.

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου -η οποία διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη- όπου το ζήτημα συζητήθηκε διεξοδικά, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, αφού εξέθεσε λεπτομερώς και με πλήρη στοιχεία όλες τις ενέργειες ΔΕΥΑΡ και Δήμου κατά της Περιφέρειας, τόνισε πως η ΔΕΥΑΡ με την απαίτησή της να αναλάβει τη διαχείριση του Φράγματος, αποκάλυψε τα κίνητρα πίσω από την κρίση που δημιούργησε και συντήρησε για πολλούς μήνες, λέγοντας ότι όλα αυτά συνιστούν ωμό, κυνικό, πολιτικό εκβιασμό της Περιφέρειας, παρομοιάζοντας το αίτημα της ΔΕΥΑΡ ‘Με τον εμπρηστή που λέει στην Δασική Υπηρεσία ότι αργεί και ζητά να αναθέσουν στον ίδιο την αναδάσωση»’και στέλνοντας με αυστηρότητα το μήνυμα ότι ‘Η Περιφέρεια αποκρούει με σοβαρότητα και αποδείξεις την εκστρατεία συκοφάντησης από τη ΔΕΥΑΡ και τον Δήμο Ρόδου και δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανέναν πολιτικό εκβιασμό’.

Ο Περιφερειάρχης μάλιστα σημείωσε ότι είναι αμφίβολο αν θα υπήρχε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα μπορούσε να συμφωνήσει με το αίτημα της ΔΕΥΑΡ, όταν «δια στόματος του ιδίου του προέδρου της Σωτήρη Βαγιανού, η Δημοτική Επιχείρηση δεν διαθέτει πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας».

Η αναγκαστική αναστολή χρηματοδότησης έργων και δράσεων

Το θέμα που ετέθη προς ψήφιση στη συνεδρίαση ήταν η «Λήψη απόφασης για την αναστολή χρηματοδότησης έργων ή δράσεων της νήσου Ρόδου, που έχουν ως πηγή χρηματοδότησης το ΠΔΕ της ΠΝΑι, λόγω της ανάγκης εξασφάλισης χρηματοροής στο έργο: «Παροχή Υπηρεσιών Διαχείρισης, Λειτουργίας και Συντήρησης του έργου ‘Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά’. Η ανωτέρω, επιτακτική, ανάγκη προκύπτει εκ της συστηματικής ασυνέπειας της ΔΕΥΑ Ρόδου στις οικονομικές υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Ρόδου, ΔΕΥΑ Ρόδου και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για την λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά».

Ακολούθησε πολύωρη αναλυτική συζήτηση και χρονική εξιστόρηση από τον Περιφερειάρχη όλων των γεγονότων και των επιθετικών ενεργειών της ΔΕΥΑΡ που οδήγησαν στην ανάγκη αναστολής της χρηματοδότησης έργων, ενώ από τον Προϊστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Αντώνη Παπούλη και τον επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της ΠΝΑι κ. Γιώργο Μαυρομμάτη, απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα και αποδομήθηκαν οι ψευδείς (όπως χαρακτηρίστηκαν) ισχυρισμοί που μέχρι σήμερα διακινούν ΔΕΥΑΡ και Δήμος, όπως είναι η συνεχής και συστηματική επιμονή περί χρηματοδότησης της διαχείρισης του Φράγματος από εθνικούς πόρους και όχι από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ισχυρισμός που κατ’ επανάληψη έχει απαντηθεί, και από αυτό ακόμη το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Επίσης έγινε λεπτομερής περιγραφή των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης για διάλογο και συνεννόηση, οι οποίες έπεσαν στο κενό, ενώ ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε και στην πρωτοφανούς ύφους και περιεχομένου επιστολή του Σωτήρη Βαγιανού προς τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Χρήστο Ευστρατίου «επιστολή που περιέχει πρωτοφανείς, για δημόσιο έγγραφο και υπηρεσιακή αλληλογραφία, βαρύτατους προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του προσώπου του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου από την οποία προκύπτει ότι η επίκληση, από πλευράς ΔΕΥΑ Ρόδου, της ανάγκης συνάντησης είναι απολύτως προσχηματική».

Πράξη ευθύνης η προστασία της υδροδότησης της νήσου Ρόδου

Ο Περιφερειάρχης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Περιφέρεια αναγκάζεται να αναστείλει προσωρινά τις χρηματοδοτήσεις έργων, τόνισε τα εξής:

Διαβάστε επίσης:

Γ. Χατζημάρκος: Ο νέος Κώδικας Τ.Α. είναι από τις πιο κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην χώρα που κάνει αποφασιστικό restart

Γ. Χατζημάρκος: Ο νέος Κώδικας Τ.Α. είναι από τις πιο κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην χώρα που κάνει αποφασιστικό restart

07.02.2026
284
Εντυπωσιακή η παρουσία των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου στη 12η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Εντυπωσιακή η παρουσία των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου στη 12η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

06.02.2026
430

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πραγματικό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, στο δημόσιο συμφέρον και στην δημόσια υγεία, οφείλει να πράξει όλα όσα θα της δώσουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση λειτουργίας του έργου με την ανάδοχο, από την οποία έχει ήδη δεχθεί Όχληση για ποσό οφειλής 4,9 εκ. Ευρώ (για το διάστημα έως την 31η Ιανουαρίου 2025) εξαιτίας της συστηματικής ασυνέπειας της ΔΕΥΑ Ρόδου.

Η ΠΝΑι, για την εξυπηρέτηση της οφειλής προς την ανάδοχο λειτουργίας του έργου δεν έχει άλλη επιλογή από αυτή της λήψης απόφασης για την αναστολή χρηματοδότησης έργων ή δράσεων της νήσου Ρόδου, που έχουν ως πηγή χρηματοδότησης το ΠΔΕ της ΠΝΑι, τους αποκαλούμενους και ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και τα οποία έχουν εγγραφεί σε αυτό με πρωτοβουλία και απόφαση των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι πράξη ευθύνης η προστασία της υδροδότησης της νήσου Ρόδου και είναι πράξη ευθύνης η αντίσταση σε κάθε προσπάθεια προσβολής της φήμης και της αξιοπιστίας της αλλά και της προσβολής της προσωπικότητας και των προσώπων και οργάνων αυτής.

Η ΠΝΑι, αποκρούει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με επιχειρήματα και αποδείξεις, την εκστρατεία συκοφάντησης της οποίας έχει επιδοθεί τόσο η ΔΕΥΑ Ρόδου όσο και ο Δήμος Ρόδου και πολύ περισσότερο δεν υποκύπτει σε κανένα πολιτικό εκβιασμό, όπως αυτόν που κυνικά αναπτύχθηκε με την 541/23.07.2025 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ρόδου».

Η λίστα των έργων

Τα έργα και οι δράσεις των οποίων προτάθηκε η αναστολή χρηματοδότησης, είναι τα εξής:

Το «πείραμα» που πρότεινε η Χρύσα Καραγιάννη

Να δώσει η Περιφέρεια τη διαχείριση του Φράγματος Γαδουρά στη ΔΕΥΑΡ ήταν η πρόταση της Χρύσας Καραγιάννη, «Για να δούμε αν μπορεί να τα καταφέρει να λειτουργήσει το έργο. Αν δούμε ότι δεν μπορεί το ξαναπαίρνει η Περιφέρεια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να της απαντήσει ο Περιφερειάρχης ότι ακόμη και εκείνη δύσκολα θα συμφωνούσε να δοθεί το Φράγμα στην ΔΕΥΑΡ της οποίας ο ίδιος ο πρόεδρός της έχει δηλώσει ότι δεν διαθέτει Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας.

Η ΔΕΥΑΡ εισπράττει από τους δημότες και δεν αποδίδει

Ο κ. Χατζημάρκος απάντησε και στο ερώτημα της συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κας Μαρίας Χατζηγιάννη σχετικά με την τιμή του νερού που πληρώνουν οι πολίτες της Ρόδου και τόνισε ότι η Περιφέρεια δίνει το νερό δωρεάν στη ΔΕΥΑΡ ως δημόσιο αγαθό.

Κι εκείνη, παρότι το πουλάει, δεν αποδίδει τα χρήματα που εισπράττει, τα παρακρατά και γι αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσει στους δημότες.

Επαναλαμβάνοντας ότι η στάση της ΔΕΥΑΡ συνιστά ωμό, κυνικό, πολιτικό εκβιασμό, τόνισε ότι «τη συζήτηση αυτή θα τη φτάσω μέχρι το τέλος».

Σκληρή γραμμή Νικηφόρου Παπανικόλα κατά ΔΕΥΑΡ

«Αμφιθυμία» διέγνωσε στη στάση της ΔΕΥΑΡ ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του οργάνου. Όπως εξήγησε, η ΔΕΥΑΡ ενώ αναγνωρίζει το χρέος της και το ρυθμίζει, την ίδια ώρα συνεχίζει την επιθετική τακτική και ρητορική της κατά της Περιφέρειας. Από τη στιγμή δε που δεν ανταποκρίθηκε σε καμία πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για συνεννόηση, είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου. Όντας νομικός ο κ. Παπανικόλας, πρότεινε πιο επιθετικές νομικές ενέργειες κατά της ΔΕΥΑΡ: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως τώρα ήταν αμυνόμενη. Ήρθε η ώρα για πιο επιθετικές ενέργειες. Ανάκληση της προσωρινής διαταγής που προστατεύει τη ΔΕΥΑΡ και νέα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης» -όπως είπε.

Ωστόσο, διαφώνησε στο σκέλος που αφορά στην αναστολή χρηματοδότησης έργων και δράσεων λέγοντας ότι «είναι άδικο να τιμωρηθούν οι πολίτες της Ρόδου εξαιτίας της δυστροπίας της ΔΕΥΑΡ».

Ο ίδιος, τόνισε τα εξής: «Ήμουν ο πρώτος που είπα ότι δεν ωφελεί πλέον να μιλάμε για διάλογο. Καταλαβαίνω ότι όταν απευθύνεις τρεις προσκλήσεις σε κάποιον να έρθει στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει και αυτός δεν το κάνει ή στο δημόσιο λόγο του ή μέσα από τα δικόγραφά του του σε αποκαλεί ψέφτη και απατεώνα – και δεν ξέρω εγώ τι άλλο χαρακτηρισμό μπορεί να έχει προσδώσει κατά καιρούς, – δεν μπορείς να συζητήσεις. Εναλλακτικές προτάσεις. Επιθετικές νομικές ενέργειες αρχικά. Μέχρι στιγμής όπως μας είπε και ο κύριος Μαυρομμάτης αλλά το ακούσαμε και στην εισήγηση του κύριου Περιφερειάρχη, η Περιφέρεια μέχρι στιγμής είναι σε θέση αμυνόμενου. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός μετά από όλη αυτή τη συμπεριφορά να ξεκινήσουνε επιθετικές ενέργειες σε νομικό πάντα επίπεδο. Ποιες είναι αυτές οι νομικές ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν. Πρώτον, ανάκληση της προσωρινής διαταγής που προστατεύει προσωρινά τη ΔΕΥΑΡ. Ενδεχομένως να πρέπει να βεβαιωθούν κάποιες νέες οφειλές και η Περιφέρεια να προβεί σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης προκειμένου να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση».

Έξαλλος ο κ. Σπύρος Αποστόλου με την ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Σωτήρη Βαγιανού

Να σημειωθεί ότι εξόργισε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίο, κ. Σπύρο Αποστόλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Σωτήρης Βαγιανός, η αναιδής συμπεριφορά του οποίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (την οποία παρακολουθούσε με τηλεδιάσκεψη) δεν ήταν η αρμόζουσα για τον θεσμικό του ρόλο. Προκλητικός, απαξιωτικός και προσβλητικός, με τις εκφράσεις του προσώπου του, τους μορφασμούς τα ειρωνικά χαμόγελα και τη γλώσσα του σώματος, προκάλεσε την οργή του προέδρου του οργάνου, ο οποίος έκανε λόγο για «απεχθή εικόνα» και προσβολή του θεσμικού οργάνου.
Συγκεκριμένα, εξοργισμένος ο κ. Σπύρος Αποστόλου, σε έντονο ύφος, είπε τα εξής: «Τόσο καιρό που κάθομαι σε αυτή την έδρα, δεν έχω δει κανέναν παριστάμενο καλεσμένο να έχει αυτή την περιοπή που έχει κάποιος κύριος εδώ μέσα. Να κάνει αυτούς τους μορφασμούς. Δεν έχω δεχτεί ποτέ τέτοια ειρωνεία. Τη στιγμή που γνωρίζω ότι έχει επιτεθεί με χείριστους χαρακτηρισμός εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, του κ. Ευστρατίου, σε έναν θεσμικό κατήφορο αδιανόητο, με πολιτικούς εκβιασμούς, σε έναν άνθρωπο που έχει πάνω του όλη την πολιτική προστασία της Δωδεκανήσου. Και τα λέει ένας Κυκλαδίτης αυτά. Γιατί εγώ δεν κάνω διαχωρισμούς, ειδικά από την ώρα που έχω κάτσει σε αυτό το έδρανο, το οποίο σέβομαι, τιμώ και βάζω τον εαυτό μου πάντα κάτω από το θεσμό. Για μένα είναι απεχθής η εικόνα που έχω αναγκαστεί να βλέπω τόση ώρα που συνεδριάζουμε. Απεχθής! Και είμαι πολύ επιεικής με τον χαρακτηρισμό. Και θα το πω για τα Πρακτικά. Δεν θα δώσω ποτέ τον λόγο σε τέτοιες μορφές μέσα σε αυτό το Συμβούλιο. Αυτό το Συμβούλιο υπηρετεί ένα θεσμό υψηλότατου κύρους. Υψηλότατου κύρους. Οι αποφάσεις του έχουν άμεση επίδραση σε ζωές χιλιάδων πολιτών και αυτό δεν το επιτρέπω”.

Η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με την ολοκλήρωση της πολύωρης συζήτησης το Περιφερειακό Συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει τα δύο σκέλη της προτεινόμενης απόφασης.

Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της παράταξης της Περιφερειακής Αρχης, εγκρίθηκε η λίστα των έργων και δράσεων των οποίων αναστέλλεται προσωρινά η χρηματοδότηση.

Κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους της παράταξης της Περιφερειακής Αρχής και της μείζονος μειοψηφίας του κ. Παπανικόλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε:

– Την εξουσιοδότηση της Περιφερειακής Επιτροπής και της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προβούν σε κάθε πρόσφορη νομική ενέργεια για τη διασφάλιση της φήμης, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας αυτής και των προσώπων και οργάνων της, από την διάδοση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών εις βάρος τους.

-Την εξουσιοδότηση της Περιφερειακής Επιτροπής και της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προβεί :

α) στην άσκηση κάθε νόμιμου ένδικου βοηθήματος για την προσβολή της με αρ. πρωτ. 7858/02.07.2025 πράξης επιβολής προστίμου της ΔΕΥΑ Ρόδου, που κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με το αρ. πρωτ. 7863/02.07.2025 έγγραφο του Προέδρου αυτής και τίτλο: ‘Διαβίβαση πράξης επιβολής προστίμου για παράνομη υδροληψία (υδροκλοπή)’, καθώς και του συνημμένου σε αυτή με αριθμό 350, Σειρά 1ΤΠΕ, Ειδικού λογαριασμού–Τιμολογίου, με ημερομηνία 02.07.025, ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

β) να προχωρήσει σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ή άλλης σχετικής νομικής ενέργειας για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που τυχόν τελέστηκαν με την έκδοση του ως άνω Προστίμου-Τιμολογίου.
Μειοψήφισε η παράταξη της κας Χρύσας Καραγιάννη, ενώ η παράταξη του Γιάννη Αγγέλου, ψήφισε ‘λευκό’.


Πηγή: dimokratiki.gr

Tags: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΡΟΔΟΣ
Share35Tweet9

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμαρχος Λέρου για Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια: «Αιτία πολέμου η δόμηση από τα 4…

    03.02.2026
    Δήμαρχος Λέρου για Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια: «Αιτία πολέμου η δόμηση από τα 4 στα 8 στρέμματα» 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μιχάλης Κόλιας: Απαιτώ δημόσια συγγνώμη για τις «27 απευθείας αναθέσεις» αλλιώς τον λόγο…

    03.02.2026
    Μιχάλης Κόλιας: Απαιτώ δημόσια συγγνώμη για τις «27 απευθείας αναθέσεις» αλλιώς τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Άνοιξαν 11 νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ – Δείτε ειδικότητες

    04.02.2026
    Νοσοκομείο Λέρου: Άνοιξαν 11 νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ – Δείτε ειδικότητες 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Καταγγελία στην Εισαγγελία από κατοίκους για υπόθεση παράνομης βόσκησης

    02.02.2026
    Λέρος: Καταγγελία στην Εισαγγελία από κατοίκους για υπόθεση παράνομης βόσκησης 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Απάντηση Αντώνη Ντεληγιώργη στον Μιχάλη Κόλια

    04.02.2026
    Λέρος: Απάντηση Αντώνη Ντεληγιώργη στον Μιχάλη Κόλια 1.6K
  • Με την κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, ταξιδεύουμε αυτές τις γιορτές στην ορεινή Αρκαδία και σας μεταφέρουμε εικόνες από έναν τόπο που συνδυάζει φύση, ηρεμία και έντονη δράση.Ο ποταμός Λάδωνας, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του rafting και της εναλλακτικής εμπειρίας στη φύση. Πυκνή βλάστηση, καθαρά νερά και ένα τοπίο που αλλάζει σε κάθε στροφή του ποταμού.Για περίπου 54 λεπτά, διασχίζουμε τον Λάδωνα σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους και στιγμές που δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Μια εμπειρία διαφορετική, αυθεντική, μακριά από την καθημερινότητα, την οποία μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες και τους φίλους του Leros News.Αυτό είναι το δικό μας μικρό χριστουγεννιάτικο ταξίδι.
Χρόνια πολλά σε όλους.
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.Ρεπορτάζ: Νίκος ΙγνατίδηςΣτο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου TaeKwonDo
  • Λέρος: Σημαντική σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα
  • Michael Winters: Ο Αυστραλός καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε από τη Λέρο
  • Τα δρομολόγια πλοίων από & προς Πειραιά – 9 έως 15 Φεβρουαρίου 2026

Νεότερα Video

Λέρος: Τι λένε οι επαγγελματίες για τις καθιζήσεις από την κακοκαιρία στην περιοχή της Γούρνας

Λέρος: Τι λένε οι επαγγελματίες για τις καθιζήσεις από την κακοκαιρία στην περιοχή της Γούρνας

942 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
1 Φεβρουαρίου 2026
Λέρος: Δράση δεντροφύτευσης από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων στη Γούρνα

Λέρος: Δράση δεντροφύτευσης από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων στη Γούρνα

980 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
1 Φεβρουαρίου 2026

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.