ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Ο Nikos Ignatidis σχολίασε: Η Λέρος μας χρειάζεται τέτοιους φίλους!!
    07.10.2025
kroupia leros
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δήμος Λέρου: Νέα ανακοίνωση διακοπής ρεύματος 9-10 Οκτωβρίου – Δείτε περιοχές
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
20 °c
Agia Marina
20 ° Πα
20 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ » Παρουσίαση στους φορείς, Προγραμμάτων Interreg Med, που υλοποιεί η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. 

Παρουσίαση στους φορείς, Προγραμμάτων Interreg Med, που υλοποιεί η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. 

Leros News Leros News
21 Ιανουαρίου 2021
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Παρουσίαση στους φορείς, Προγραμμάτων Interreg Med, που υλοποιεί η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. 
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
258
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 19/01/2021, στην αίθουσα εθιμοτυπίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. δια του Προέδρου κ. Χρήστου Μπάρδου και των στελεχών της, παρουσίασε σε θεσμικούς φορείς της Ρόδου, τα τρία έργα Interreg Med που υλοποιεί αυτήν την περίοδο η Εταιρεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νικόλαος Παπασταματίου, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου η κ. Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου,  και ο ειδικός σύμβουλος  του Δήμου Ρόδου σε θέματα Τουρισμού κ. Πάττας Σάββας.

Η συνέπεια της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. στην απορρόφηση και ολοκλήρωση, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οφείλεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την απόλυτη εξειδίκευση των στελεχών της. Σε μια κρίσιμη, για όλο τον κόσμο, περίοδο, τα έργα συνεχίζουν να ¨τρέχουν¨, με ορατά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Άλλωστε, είναι και η φιλοσοφία αυτής της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου: Πολύ δουλειά, για να είμαστε πρώτοι.

Διαβάστε επίσης:

Στις 25 Οκτωβρίου η κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Ν. Αιγαίου για συντελεστές ΦΠΑ και ανεμογεννήτριες

Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

02.10.2025
636
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ανακοίνωση σχετικά με την ευλογιά των προβάτων

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ανακοίνωση σχετικά με την ευλογιά των προβάτων

23.09.2025
354

Τα έργα που παρουσιάστηκαν στην συνάντηση ήταν τα εξής:

Τίτλος έργου: WINTERMED – Winter Islands Network for all year round
Tourism ExpeRience in the MEDiterranean (Δίκτυο Χειμερινών Νήσων για Τουριστική Εμπειρία καθ’ όλο τον χρόνο στη Μεσόγειο)

Στόχος έργου:

  • Η μετάβαση από τον τουρισμό των 3S (Sea- Sun- Sand) των νησιωτικών τουριστικών προορισμών κατά τη διάρκεια του
    καλοκαιριού σε μια εναλλακτική και βιώσιμη χρήση αυτών των περιοχών
  • κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, παρέχοντας τα εργαλεία για την αλλαγή και την αναβάθμιση ενός από τους τομείς κλειδιά της περιοχής της Μεσογείου.
  • Ο κύριος στόχος του έργου είναι η εφαρμογή ολοκληρωμένων διακρατικών
    στρατηγικών για την ανάπτυξη βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού καθ`όλη τη διάρκεια του έτους στους νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, μέσω κοινού σχεδιασμού και συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων περιοχών.

Για την επίτευξη των παραπάνω, το έργο έχει ως γενικό στόχο:

  • Την προώθηση της συμμετοχικής διαδικασίας για καλύτερη λήψη αποφάσεων στην περιοχή κάθε εταίρου.
  • Την ενδυνάμωση των τοπικών και των περιφερειακών φορέων χάραξης
    πολιτικής, των οικονομικών φορέων και των τοπικών κοινοτήτων στον
    σχεδιασμό βιώσιμου τουρισμού.
  • Την παροχή εργαλείων για τη βελτίωση των περιφερειακών και των
    εθνικών σχεδίων δράσης και πολιτικών για έναν πιο βιώσιμο και
    υπεύθυνο τουρισμό στα νησιά της Μεσογείου.
  • Την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της σε τοπικές, περιφερειακές και
    εθνικές πολιτικές μέσω μιας εκστρατείας υπεράσπισης σε ευρωπαϊκό
    επίπεδο.

Τίτλος έργου: LABELSCAPE -Integration of sustainability labels into Mediterranean tourism policies (Ενσωμάτωση ετικετών αειφορίας στις μεσογειακές τουριστικές πολιτικές)

Στόχος έργου: Ο γενικός στόχος του LABELSCAPE είναι η ανάπτυξη μηχανισμών για την ενσωμάτωση και προώθηση ετικετών αειφορίας σε ευρύτερες τουριστικές πολιτικές και η παροχή υποστήριξης για πρωτοβουλίες που βασίζονται στη διαδικασία πιστοποίησης του προορισμού. Το έργο αξιοποιεί τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες πιστοποίησης και αντιμετωπίζει τις τελευταίες προκλήσεις πιστοποιημένων προορισμών και επιχειρήσεων: αναγνωρισιμότητα, συμπληρωματικότητα με περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη και με ψηφιακό μετασχηματισμό.

Οι στόχοι του LABELSCAPE θα επιτευχθούν μέσω διοργάνωσης workshops, τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τις ετικέτες αειφορίας, και προτάσεις βελτίωσης της άσκησης πολιτικής στον τομέα του Τουρισμού.

Τίτλος έργου: DESTIMED PLUS – (Ο οικοτουρισμός στους προορισμούς της Μεσογείου: Από την παρακολούθηση και τον προγραμματισμό έως την προώθηση και την πολιτική υποστήριξη. )

Κύριος στόχος του έργου είναι να δοκιμάσει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο πολιτικής και διακυβέρνησης σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση τουριστικών δραστηριοτήτων σε μια προστατευόμενη περιοχή.  Συγκεκριμένα η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου- Ενεργειακή ΑΕ, θα δραστηριοποιηθεί στο νησί της Καρπάθου και συγκεκριμένα στις προστατευόμενες περιοχές της Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας και Παράκτιας Θαλάσσιας Ζώνης και Κεντρικής Καρπάθου.

Γι ‘ αυτόν τον λόγο η Ενεργειακή Α.Ε. θα εφαρμόσει μια πιλοτική δράση του οικοτουριστικού πακέτου στην περιοχή της Καρπάθου γύρω από τις προστατευόμενες περιοχές, έτσι ώστε να δούμε τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν και να γίνουν οι ανάλογες τεχνικές βελτίωσης.

Μέσα από το έργο οι τοπικές και περιφερειακές δημόσιες αρχές των νησιών θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν μια δοκιμασμένη διεπιστημονική μεθοδολογική προσέγγιση τουριστικής ανάπτυξης που μπορεί να υποστηρίξει βιώσιμες διαδικασίες σχεδιασμού του τουρισμού.

Μετά το πέρας  των παρουσιάσεων ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων  και προτάθηκαν ιδέες για την καλύτερη υλοποίηση των έργων.

Παράλληλα οι φορείς εξέφρασαν την επιθυμία τους για περαιτέρω πληροφόρηση και εμπλοκή στις μελλοντικές δράσεις των έργων.

Τα τρία έργα συγχρηματοδοτούνται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Med.

Δηλώσεις

Μπάρδος Χρήστος:  Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. συνεχίζει να παράγει έργο, μετατρέποντας την δικαιολογία του COVID-19, σε πρόκληση. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις δυνατότητες μας, για να διατηρήσουμε την υψηλή θέση που κατέχουμε, μεταξύ των εταίρων μας, στην Ευρώπη. Άλλωστε, η εντολή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι οι δράσεις και τα έργα να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, ώστε οι πολίτες, αυτού του ευλογημένου τόπου, να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα.

Κωνσταντίνος Ταρασλιάς : Χαιρετίζω την συνεχή προσπάθεια της ENEPΓEIAKHΣ AE, σχετικά με την χρηματοδότηση δράσεων που σχετίζονται με την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, τον οικοτουρισμό και τις γενικότερες πολιτικές ενίσχυσης,  ειδικά του Μεσογειακού τουρισμού.  Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν να εναρμονίζονται με αυτές τις στρατηγικές, ώστε να αυξάνεται η απορροφητικότητα των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και να συνδράμουν στη βέλτιστη αποδοτικότητα των πόρων που διατίθενται. Αυτά τα Project έχουν στοχευμένη αποτελεσματικότητα και η εμπειρία των στελεχών της ENEPΓEIAKHΣ AE είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη, ώστε να ωφεληθούν τα νησιά μας με τέτοιου είδους σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου: ” Ο πρόεδρος Γιάννης Πάππου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, δηλώνουν παρόντες σε κάθε αναπτυξιακό έργο.
Θεωρούμε ότι η συνεργασία είναι μονόδρομος για την ευημερία της
Δωδεκανήσου. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση.”

Tags: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Πρόσκληση στην ετήσια παράσταση της σχολής χορού “TINY DANCER”

14.10.2025
1.1k
Στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου 30-31 Οκτωβρίου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου 30-31 Οκτωβρίου

10.10.2025
1.5k
Πρόσκληση: “Δείπνο Τιμής και Μνήμης” από την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Λέρου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Πρόσκληση: “Δείπνο Τιμής και Μνήμης” από την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Λέρου

10.10.2025
1.2k
Επόμενο
Λέρος: Πρόσκληση προς τους φιλόζωους για το νέο πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων

Λέρος: Πρόσκληση προς τους φιλόζωους για το νέο πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Διάρρηξη σε εστιατόριο στη Λέρο – Έκλεψαν ακόμα και τρυπάνι…

    16.10.2012
    Διάρρηξη σε εστιατόριο στη Λέρο – Έκλεψαν ακόμα και τρυπάνι… Πριν 13 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    80χρονος Λεριός ομογενής κατέκτησε Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες στίβου στην Αυστραλία!

    16.10.2013
    80χρονος Λεριός ομογενής κατέκτησε Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες στίβου στην Αυστραλία! Πριν 12 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: 26oς Διεθνής Αγώνας Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP 2014»

    16.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: 26oς Διεθνής Αγώνας Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP 2014» Πριν 11 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται επιχείρηση παροχής υπηρεσιών σε ΛΕΡΟ – ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΥΣ

    16.10.2015
    ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται επιχείρηση παροχής υπηρεσιών σε ΛΕΡΟ – ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΥΣ Πριν 10 χρόνια 18.3K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του…

    11.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου» 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το…

    10.10.2025
    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το μεσημέρι του Σαββάτου 1.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή!

    11.10.2025
    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή! 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου 30-31 Οκτωβρίου

    10.10.2025
    Στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου 30-31 Οκτωβρίου 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    15.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα 1.5K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    62 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων από την Δημοτική Επιτροπή

    42 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Λέρος: Σε ποιους οικισμούς καταργείται ο ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

    83 shares
    Share 34 Tweet 21
  • «SOS για την υπογεννητικότητα» σε Λέρο και Κάλυμνο – Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου στον ΠτΔ

    43 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
  • Port Authority of Leros: Activation of Areas for Aeronautical and Naval Exercises
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Ενεργοποίηση περιοχών για αεροναυτικές ασκήσεις
  • Παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τα κενά στα Πρωτοδικεία Ρόδου και Κω

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

2.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
11 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.