back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περιφέρεια: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από Παρασκευή 28-9-2018 έως και την Κυριακή 30-9-2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠεριφέρεια: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από Παρασκευή 28-9-2018 έως και την Κυριακή 30-9-2018

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή 28/9 στις Κυκλάδες και ισχυροί άνεμοι ως 7 Β. Το Σάββατο 29/9 τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με ιδιαίτερη ένταση καθώς και άνεμοι 8Β και τοπικά 9-10Β στα Νότια πελάγη.

Την Κυριακή 30/9 θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και θα εκδηλωθούν θυελλώδες άνεμοι 8Β και τοπικά 9-10Β στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Λόγω των έκτακτων φαινομένων όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμβουλεύονται τα καθημερινά Δελτία καιρού και τις σχετικές ειδοποιήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Επίσης λόγω των θυελλωδών ανέμων παρακαλούνται να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Επίσης πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:

  • Να ασφαλίζουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
  • Να στερεώνουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
  • Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας τους.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

{loadmodule mod_ads_elite,Ads Elite (2)}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ