ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Κυριακή 26 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
23 °c
Agia Marina
22 ° Δε
21 ° Τρ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Η προανακριτική κάνει άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό

Η προανακριτική κάνει άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό

Leros News Leros News
8 Ιουνίου 2025
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
Λέρος: Στη Βουλή το θέμα μη συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης
83
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η έκβαση στο εξής είναι αναμενόμενη. Στην Ολομέλεια της Βουλής θα εισαχθούν τρεις προτάσεις: της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της Μαρίας Καρυστιανού

Ανω κάτω έχει γίνει το πολιτικό σύστημα μετά το μπρος πίσω του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με την προανακριτική και την πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού, που ζητά την παραπομπή όχι μόνο του Κώστα Αχ. Καραμανλή, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας αρχικά την Τετάρτη υπέγραψαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή του Κώστα Καραμανλή και του πρωθυπουργού για το κακούργημα της παρεμπόδισης της ασφάλειας συγκοινωνιών. Σημειώνεται ότι μέχρι τότε ήταν κατατεθειμένη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που ζητά και εκείνο την παραπομπή του πρώην υπουργού Μεταφορών για κακούργημα, όχι όμως και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αίτημα για διερεύνηση των ευθυνών του πρωθυπουργού είχε προκαλέσει τη διάσταση στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά.

Η κίνηση του Κινήματος Δημοκρατίας να υπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εντύπωση, καθώς τα δύο κόμματα είναι άσπονδοι πολιτικοί εχθροί. Οι υπογραφές στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν ενώ είχε υποβληθεί η πρόταση της κ. Καρυστιανού. Μία ημέρα αργότερα, όμως, οι ίδιοι βουλευτές απέσυραν τις υπογραφές τους από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψαν το αίτημα της κ. Καρυστιανού μαζί με τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας. Το υπερβολικό της κατηγορίας, αλλά και το γεγονός ότι η πρόταση της κ. Καρυστιανού υπογράφεται από τη ΝΙΚΗ και την Ελληνική Λύση, προκαλεί αιτιάσεις και εγείρει ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της κίνησης και για το εάν είναι καλό για την υπόθεση των Τεμπών η σύνδεση με το άκρο δεξιό φάσμα του πολιτικού συστήματος. Η αντίδραση της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

25.10.2025
1.3k
Γιώργος Ρούσσος: Ο τελευταίος των ρομαντικών, ο άνθρωπος που δεν εγκατέλειψε ποτέ τα γήπεδα

Γιώργος Ρούσσος: Ο τελευταίος των ρομαντικών, ο άνθρωπος που δεν εγκατέλειψε ποτέ τα γήπεδα

25.10.2025
499

Η κυβέρνηση διά του Παύλου Μαρινάκη αντέδρασε με οργή και επιτέθηκε στα κόμματα που συνυπέγραψαν την πρόταση, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα… Ανέφερε ο κ. Μαρινάκης: «Εδώ έχω δύο επισημάνσεις. Παραλείπουν (στην πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού) τον κ. Τσίπρα αυτοί οι οποίοι γράφουν την πρόταση. Ποιοι υπογράφουν την πρόταση; Δύο κόμματα που μπαίνουν στο ίδιο κάδρο μαζί, δεξιότερα της Ν.Δ., τα οποία έχουν εκφράσει κάποιες θέσεις, μαζί με την κ. Κωνσταντοπούλου, που ήταν Πρόεδρος της Βουλής επί των ημερών του κ. Τσίπρα και τον κ. Κασσελάκη, που ήταν πρόεδρος του κόμματος του κ. Τσίπρα».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν από καιρό διαρρήξει τις σχέσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο επιτίθενται σε κάθε ευκαιρία. Όσο για την κατηγορία κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Το να μιλάμε για εσχάτη προδοσία για έναν νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό, με αφορμή ένα τραγικό δυστύχημα, δεν έχει καμία νομική τεκμηρίωση ούτε λογική βάση. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει εσχάτη προδοσία; Είναι η κορύφωση μιας πολιτικής κατρακύλας».

Τι θα γίνει

Η έκβαση στο εξής είναι αναμενόμενη. Στην Ολομέλεια της Βουλής θα εισαχθούν τρεις προτάσεις: της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της Μαρίας Καρυστιανού. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα ζητήσει την παραπομπή του στον φυσικό του δικαστή. Στο τέλος θα πλειοψηφήσει η πρόταση της Ν.Δ. που θα παραπέμψει στην προανακριτική για διερεύνηση των ευθυνών του πρώην υπουργού Μεταφορών για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Η προανακριτική κατά το προηγούμενο της περίπτωσης Τριαντόπουλου θα αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες την παραπομπή του κ. Καραμανλή στο δικαστικό συμβούλιο χωρίς διερεύνηση από τη Βουλή. Η εν γένει εξέλιξη όμως συντείνει στον περαιτέρω ευτελισμό του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του, αλλά και στην αποδυνάμωση της υπόθεσης του δυστυχήματος στη συνείδηση της κοινής γνώμη.


Πηγή: naftemporiki.gr

Share64Tweet8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Ο Ηλίας Λεωνίδας πρώτος νικητής στο μήκος – ρεκόρ Αιγαίου όλων των εποχών!
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Ο Ηλίας Λεωνίδας πρώτος νικητής στο μήκος – ρεκόρ Αιγαίου όλων των εποχών!

25.10.2025
961
Φράγκος Ντιπιέρο: “Η μεταλλική σιδερένια κορώνα του Βασιλιά, στο νησί της Λέρου”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Φράγκος Ντιπιέρο: “Η μεταλλική σιδερένια κορώνα του Βασιλιά, στο νησί της Λέρου”

25.10.2025
1k
Άγγελος Κωνσταντινίδης: Σαν σήμερα έφυγε από κοντά μας η Φώφη Γεννηματά
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άγγελος Κωνσταντινίδης: Σαν σήμερα έφυγε από κοντά μας η Φώφη Γεννηματά

25.10.2025
289
Επόμενο
Πανελλήνιες 2025: Πρεμιέρα σήμερα για τις εξετάσεις στα ΓΕΛ με Έκθεση

Πανελλαδικές: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αιχμηρή απάντηση του Μιχάλη Κοντραφούρη στον Μιχάλη Κόλια

    26.10.2012
    Λέρος: Αιχμηρή απάντηση του Μιχάλη Κοντραφούρη στον Μιχάλη Κόλια Πριν 13 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικά περιπολικά επιτέθηκαν στην ελληνική Ακτοφυλακή

    26.10.2013
    Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικά περιπολικά επιτέθηκαν στην ελληνική Ακτοφυλακή Πριν 12 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σύλληψη 28 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    26.10.2014
    Σύλληψη 28 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.1K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    22.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 2.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού

    22.10.2025
    Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για…

    21.10.2025
    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για τον Δήμαρχο για την απώλεια του αδερφού του Θανάση Κωττάκη 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μιχάλης Κόλιας: Στο Α’ Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσής του για παράβαση…

    22.10.2025
    Μιχάλης Κόλιας: Στο Α’ Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσής του για παράβαση καθήκοντος 2.1K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

    22.10.2025
    Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο 2.1K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    71 shares
    Share 31 Tweet 17
kiporama-leros
Currently Playing

Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

Featured
Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Featured
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 27 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2025
  • Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Πότε λήγει η προθεσμία – Κίνδυνος προστίμου για χιλιάδες ιδιοκτήτες
  • Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου
  • Γιώργος Ρούσσος: Ο τελευταίος των ρομαντικών, ο άνθρωπος που δεν εγκατέλειψε ποτέ τα γήπεδα

Νεότερα Video

Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

2.9k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
22 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.