back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Σχεδιασμός για αντικατάσταση των λευκών που υπάρχουν σ’ όλη την πόλη

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΘεσσαλονίκη: Σχεδιασμός για αντικατάσταση των λευκών που υπάρχουν σ’ όλη την πόλη

Μετά από την πτώση λεύκας στη μέση της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, ενός δρόμου από τον οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα, ο δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει την άμεση αντικατάσταση περίπου 1200 λευκών, που βρίσκονται διάσπαρτες σ’ όλη την πόλη, με πιο ανθεκτικά δέντρα.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης, θα γίνει εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης η κοπή και αντικατάσταση των λευκών, διότι πρόκειται για δέντρα που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα για διερχόμενους και αυτοκίνητα, ασταθή, με χαμηλές ρίζες, που μπορεί να πέσουν στο έδαφος ή στο οδόστρωμα ακόμη και με χαμηλής έντασης ανέμους.

Υπολογίζεται ότι, αυτή τη στιγμή, στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχουν φυτεμένες 1.200 λεύκες, με την ηλικία κάποιων να ξεπερνά τα 40 έτη. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για δέντρα που παίρνουν μεγάλο ύψος και είναι περισσότερο επιρρεπή σε πτώσεις.

paraskinio.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ