Το απόλυτο λαχανικό του καλοκαιριού γίνεται πρώτης τάξεως ορεκτικό για τσίπουρο και κρασί.
Υλικά
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες, σε μικρά καρέ
- 1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 200γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Στρώνετε το ταψί σας με χαρτί ψησίματος. Πλένετε καλά τις μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι, τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Με ένα πινελάκι τις αλείφετε με λάδι και από τις δυο πλευρές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180οC.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κομματάκια της ντομάτας με λίγο αλάτι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο.
Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και μοιράζετε πάνω τους το μίγμα της ντομάτας. Πασπαλίζετε με το τριμμένο κασέρι και τις ψήνετε για 20 λεπτά επιπλέον και μέχρι το κασέρι να λιώσει και να ροδίσει.
Σερβίρετε τις μελιτζάνες σε πιατέλα συνοδεύοντας με λευκό κρασί καλά κρυωμένο.
















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου