back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συμφωνία για πλωτό φωτοβολταϊκό σε Ελλάδα και Κύπρο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΣυμφωνία για πλωτό φωτοβολταϊκό σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Ocean Sun υπέγραψε συμφωνία με την MP Quantum Group για την ανάπτυξη πλωτής ηλιακής ενέργειας, που να βασίζεται στην ιδιόκτητη τεχνολογία της Ocean Sun στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Είναι χαρά μας που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με μια από τις πιο φημισμένες επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα. Η MP διαθέτει μια δυνατή ομάδα και ένα καλό σχέδιο για να αναπτύξει πλωτή ηλιακή ενέργεια στην περιοχή σε κλίμακα χρησιμότητας. Η οικογένεια Αλαφούζου έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχημένων επιχειρήσεων και είναι τιμή μας που θα μας εκπροσωπούν, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας τα  πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα της Ocean Sun», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας.

«Η πλωτή ηλικιακή ενέργεια είναι ένα άκρως συμβατό στοιχείο με τις αγορές ενέργειας σε Ελλάδα και Κύπρο, με καλή ακτινοβολία, υδατικούς πόρους και δέσμευση των αρχών να προωθήσουν τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ocean Sun έχει μια κορυφαία λύση παγκοσμίως για την πλωτή ηλιακή ενέργεια με χαμηλό capex και υψηλή ισχύ. Επιπλέον, το αξιόπλοο του συστήματος επιτρέπει την ανάπτυξη κατά μήκος των εκτεταμένων ακτών και των νησιωτικών μας κοινοτήτων», αναφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος, Πρόεδρος του MP Quantum Group.

kathimerini.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ