back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πόσο οι Έλληνες υπερφορολογούνται για τα ακίνητα τους

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΠόσο οι Έλληνες υπερφορολογούνται για τα ακίνητα τους

Την υπερφορολόγηση των Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων με “επιδόσεις”, που κατατάσσουν τη χώρα μας στην 5η θέση ανάμεσα στους 28 της ΕΕ, επιβεβαιώνει νέα έκθεση της Κομισιόν. 

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλουν οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα αντιστοιχεί στο 1,56% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος βρίσκεται μόλις στο 0,89% του ΑΕΠ. 

Τα στοιχεία καταδεικνύουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας, όπως αναφέρεται στην έκθεση, των αλλεπάλληλων επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια εν μέσω κρίσης στις χώρες που αναζητούσαν σημαντική άνοδο των κρατικών εσόδων. 

Η έκθεση καταδεικνύει επίσης και το μεγάλο βαθμό εξάρτησης των δημόσιων εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα. Σύμφωνα με την έρευνα ο Ενιαίος Φόρος στα ακίνητα αναλογεί στο 4,08% επί των συνολικών δημόσιων εσόδων. Κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας στην 8η θέση της σχετικής λίστας. 

Τη μεγαλύτερη φορολογία στα ακίνητα, που παράλληλα παίζει και το μεγαλύτερο ρόλο στα δημόσια έσοδα, έχει σήμερα η Γαλλία. 

newmoney.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ