back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίδομα 800 ευρώ: Νέα δεδομένα – Ποιοι εργαζόμενοι μένουν εκτός χρηματοδότησης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΕπίδομα 800 ευρώ: Νέα δεδομένα - Ποιοι εργαζόμενοι μένουν εκτός χρηματοδότησης

Τόνισε ότι δεν θα ήταν βιώσιμη η συνέχιση του σημερινού μοντέλου. Αλλάζουν τα δεδομένα για το ποιοι εργαζόμενοι σε ποιους κλάδους θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Θέμα 104.6 προανήγγειλε ότι με την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα πάρουν διαφορετική μορφή τα μέτρα κρατικής βοήθειας. Σύμφωνα με τα όσα είπε, πολλά αλλάζουν από τον Ιούνιο και θα περιοριστούν τα 800 ευρώ που δίνει τώρα η Πολιτεία. «Τώρα είναι η πρώτη φάση αλλά η δεύτερη φάση δεν θα έχει την ίδια μορφή με τις σημερινές έκτακτες συνθήκες αντιμετώπιση της κρίσης», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθετοντας πως κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και δεν θα ήταν βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο.

«Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις με ρευστότητα για να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει 800 ευρώ σε κάποιον τον οποίο τον ζητάει η επιχείρηση για να πάει να δουλέψει», δήλωσε και τόνισε ότι «υπάρχουν ήδη αιτήματα από επιχειρήσεις που λένε πως θέλουν να βγει το προσωπικό τους από την αναστολή». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι πρώτες πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής πρέπει να αναμένονται ως την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα.

ethnos.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ