back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χάνεις την όρεξή σου όταν χωρίζεις; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΧάνεις την όρεξή σου όταν χωρίζεις; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση!

Ο καθένας αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο έναν χωρισμό: Άλλοι πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό και άλλοι χάνουν τελείως την όρεξή τους. Καλά ο χωρισμός, αλλά πώς γίνεται να απαρνηθείς τη μεγαλύτερή σου αγάπη, το φαγητό;

burger-not

Σύμφωνα με τον καθηγητή νευροβιολογίας, Gert Ter Horst, ο χωρισμός προκαλεί άγχος το οποίο αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και τα επίπεδα αδρεναλίνης και κορτιζόνης. Αποτέλεσμα; Αϋπνίες και κατακόρυφη μείωση της όρεξης! «Οι περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα και τον ψυχολογικό πόνο, είναι πολύ κοντά με αυτές που ρυθμίζουν την όρεξή μας και συχνά επηρεάζουν η μια την άλλη», εξηγεί ο καθηγητής.

KOPELA

Μην ανησυχείς όμως! Σου εγγυόμαστε ότι δεν πρόκειται να πεθάνεις ούτε εξαιτίας του πόνου του χωρισμού, αλλά ούτε και από την έλλειψη φαγητού. Δώσε στον εαυτό σου μία βδομάδα να… “θρηνήσει” και ύστερα ετοιμάσου να βγεις έξω και να γυρίσεις μια νέα σελίδα στη ζωή σου. Μην ξεχνάς εξάλλου πως για να τελείωσε αυτή η σχέση, κάποιος λόγος θα υπήρχε. Όσο για το φαγητό, φρόντισε να πας μέσα στις επόμενες μέρες σούπερ μάρκετ, γιατί πολύ σύντομα θα αρχίσεις να ξεπερνάς τον χωρισμό και τότε είναι που θα σε πιάσουν τρελές πείνες!

olivemagazine.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ