Με αφορμή την πρόσφατη προσεδάφιση του διαστημικού οργάνου της NASA, InSight, στον «Κόκκινο Πλανήτη», το Διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στον Άρη.
Το πρώτο όμως ηλιοβασίλεμα από τον Άρη δεν έχει τραβηχτεί από τη φωτογραφική μηχανή του InSight, αλλά από εκείνη του διαστημικού οχήματος της NASA, Spirit, πίσω στα 2005.
Αξίζει να σημειώσουμε πως στον «Κόκκινο Πλανήτη» ο Ήλιος εμφανίζεται μικρότερος κατά 2/3, λόγω της μεγαλύτερης απόστασης του Άρη από το κέντρο του Ηλιακού μας Συστήματος.
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από το χείλος του κρατήρα Gusev, όπου το Spirit έχει σταλθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος για εξερεύνηση και επιστημονικές μετρήσεις.
Δείτε το βίντεο:
{facebook}https://www.facebook.com/NowThisFuture/videos/2328502960513091/?t=101{/facebook}
reader.gr
{loadmoduleid 270}









![Απολαύστε το πρώτο ηλιοβασίλεμα από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη [video]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2018/12/mars-sun.jpg)






ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες