back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανακαλύφθηκε αρχαίος πάπυρος με το όνομα «Ωροσκόπιο» – Ρίχνει φως σε μία μυστηριώδη αίρεση

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΑνακαλύφθηκε αρχαίος πάπυρος με το όνομα «Ωροσκόπιο» – Ρίχνει φως σε μία μυστηριώδη αίρεση

Στην έρημο της Ιουδαίας, ανακαλύφθηκε ένας απ’ τους πιο ενδιαφέροντες και μυστηριώδεις παπύρους που έχουν βρεθεί ποτέ.

Το «Ωροσκόπιο», όπως ονομάστηκε ο πάπυρος, ρίχνει φως στις αρχαίες πρακτικές της αστρολογίας και του μυστικισμού, σε μία ανακάλυψη που έχει συνεπάρει ιστορικούς και αρχαιολόγους.

Η μυστικοπαθής αίρεση και ο μοναδικός κώδικας γραφής

Ο πάπυρος δίνει πληροφορίες σχετικά με τις αντιλήψεις μίας μυστικοπαθούς αίρεσης που ευδοκίμησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Το αρχαίο αυτό κείμενο, αποκαλύπτει την κοσμοθεωρία, σύμφωνα με την οποία, η ημερομηνία γέννησης του ατόμου, δεν υποδεικνύει μόνο το ζώδιό του, αλλά καθορίζει ακόμη και τα σωματικά του χαρακτηριστικά και την ισορροπία ανάμεσα στο φως και το σκότος στην ψυχή του.

«Το συγκεκριμένο στιλ γραφής, δείχνει ότι το κείμενο προοριζόταν αποκλειστικά για ανθρώπους που ήξεραν να το διαβάζουν», εξηγεί ο Δρ. Oren Ableman, ερευνητής παπύρων στη Μονάδα Παπύρων της Ερήμου της Ιουδαίας της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ. «Προφανώς, τα κείμενα ήταν κρυφά και προορισμένα να κατανοηθούν μόνο  από τα μέλη της ηγεσίας της σέχτας των παπύρων».

Η ημερομηνία γέννησης καθορίζει το ποσοστό φωτός και σκότους στην ανθρώπινη ψυχή

Ο πάπυρος παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα θεωρία, σύμφωνα με την οποία, τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου καθορίζονται απ’ τον βαθμό του φωτός και του σκότους στην ψυχή του. Κάθε ημερομηνία στο ημερολόγιο, αναπαριστά μία συγκεκριμένη ποσότητα φωτός ή σκότους, επομένως, και την ποσότητα του καλού ή του κακού, στην ψυχή του ατόμου που γεννήθηκε την ημερομηνία αυτή.

Ο πάπυρος «Ωροσκόπιο» υποδηλώνει επίσης μια αυστηρή διαδικασία μύησης για τα νέα μέλη της κοινότητας, τα οποία αυτοπροσδιορίζονταν ως «παιδιά του φωτός».

Η ανακάλυψη του παπύρου αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για τους παπύρους της Νεκράς Θάλασσας και τις αρχαίες αιρέσεις της ερήμου της Ιουδαίας, λειτουργώντας ως υπενθύμιση της διαρκούς αναζήτησης της ανθρωπότητας για γνώση και μυστικισμό.

Πηγή:enikos.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ