back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ακυρώθηκε η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο υπουργείο Μετανάστευσης, νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 509 μονίμους

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΑκυρώθηκε η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο υπουργείο Μετανάστευσης, νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 509 μονίμους

Στην ακύρωση της πρόσκλησης ΜΑ1/2020 για πρόσληψη 370 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου προχωρά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η εν λόγω δυνατότητα νομοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2020 (ν. 4674/2020) με σκοπό την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ η πρόσκληση δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Δεδομένων των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών του Δημοσίου, αλλά και:

  • της μείωσης των έκτακτων αναγκών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και
  • των ορατών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων της Εθνικής Στρατηγικής Μετανάστευσης, ήτοι της διατηρήσιμης μείωσης των μεταναστευτικών ροών κατά 73%, και της μείωσης των διαμενόντων αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αν. Αιγαίου κατά 70% και στις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, το Υπουργείο προχωρά στην ακύρωση της εν λόγω πρόσκλησης.

Η εν λόγω απόφαση θα εξοικονομήσει ετησίως από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό περίπου 8 εκ. ευρώ, καθώς το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα να προσλάβει ένα συγκεκριμένο αριθμό συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για 509 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ με σκοπό τον εξορθολογισμό της λειτουργίας, με τη ταυτόχρονη ενδυνάμωση της διοικητικής του πυραμίδας.

Πληροφορίες για τη νέα προκήρυξη και όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

dikaiologitika.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ