back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζητούν στοιχεία από τους Δήμους της περιοχής μας για τις παράνομες προσλήψεις Δημοτικών Αστυνόμων

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΖητούν στοιχεία από τους Δήμους της περιοχής μας για τις παράνομες προσλήψεις Δημοτικών Αστυνόμων

Και νέο κατεπείγον έγγραφο απεστάλη από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προς τους Δήμους της περιοχής μας ζητώντας επιπλέον στοιχεία για τις προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου!

Τα στοιχεία πρέπει να αποσταλούν έως τις 13 Αυγούστου και θα ληφθούν υπόψη στον έλεγχο που διενεργούν οι επιθεωρητές, με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων που ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Συγκεκριμένα αφορά όσους προσελήφθησαν με τις προκηρύξεις 1/2004,1/2006 και 1/2009 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθεωρητές φέρονται να έχουν στα χέρια τους καταγγελίες για πλαστογράφηση πιστοποιητικών εκτός της Ρόδου και για τα νησιά Κω, Κάλυμνο, Σύμη και Νίσυρο, καθώς οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν από τον ίδιο φορέα και την ίδια επιτροπή.

Έτσι οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ζητούν από όλους τους δήμους να συμπληρώσουν και να στείλουν μέχρι τις 13 Αυγούστου όλα τα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τα πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από τον κάθε δημοτικό αστυνόμο ξεχωριστά με την αίτηση συμμετοχής του στο διαγωνισμό πρόσληψης.

Υπενθυμίζεται πως ειδικά από το δήμο της Ρόδου με άλλο έγγραφο που προηγήθηκε στο τέλος Ιουλίου, έχει ζητηθεί να σταλούν μέχρι τις 10 Αυγούστου (δηλαδή σήμερα) στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διευκρινιστικά στοιχεία αναφορικά με την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων της περιοχής μας.

Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί στον δήμο με εντολή του γενικού γραμματέα του ΣΕΕΔΔ και ζητούνταν εντός δέκα ημερών από τη λήψη του, να του χορηγήσει αντίγραφα όλων των δικαιολογητικών που αφορούν στην πρόσληψη των δημοτικών αστυνόμων του Δήμου του νησιού όπως προβλεπόταν από τις αντίστοιχες προκηρύξεις πρόσληψης.

Δηλαδή το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητούσε να του χορηγηθούν οι σχετικές προκηρύξεις με τις οποίες έγιναν οι προσλήψεις, οι πίνακες σειράς κατάταξης των υποψηφίων, οι αποφάσεις πρόσληψης, τα πιστοποιητικά σπουδών, και οι τίτλοι ξένων γλωσσών, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, αποδεικτικά γνώσης Η/Υ κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη ορισμένων δημοτικών αστυνόμων, σε βάρος των οποίων έχει ήδη σχηματιστεί και βρίσκεται στην δικαιοσύνη ποινική δικογραφία. Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο έλεγχος περιλαμβάνει τουλάχιστον 35 άτομα που έχουν προσληφθεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία και φέρονται να μην διαθέτουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Πάντως σε ό,τι αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης αυτής, είναι γνωστό πως κατηγορούνται συνολικά έξι άτομα τα οποία φέρονται να έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων (πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, απολυτήριο λυκείου, βεβαίωση κατοικίας κ.α.).

rodiaki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ