Με αφορμή την αποδοχή από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) των προτάσεων του Δήμου Αστυπάλαιας για τη βελτίωση των συνδέσεων του νησιού με τα γύρω νησιά, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Α. Υψηλάντης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση του ΣΑΣ να υιοθετήσει τις προτάσεις του Δήμου Αστυπάλαιας για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την τοπική κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.
Οι προσπάθειες μου με συγκεκριμένες ενέργειες σε επίπεδο Βουλής και Υπουργείου Ναυτιλίας με τη συνεργασία του Δημάρχου Αστυπάλαιας Νίκου Κομνηνέα αποδίδουν.
Απομένει, ωστόσο, η διεκδίκηση της εφαρμογής της με τη συνδρομή και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων. Θα συνεχίσω να εργάζομαι ουσιαστικά, μεθοδικά με συνέπεια και επιμονή για την αντιμετώπιση της νησιωτικότητας και τη στήριξη των νησιών μας».















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου